• Vóór 14 uur besteld: zelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending binnen NL
  • Nieuwsbriefkorting € 5
  • 0172 706015 of klantenservice@dressesonly.nl

slanker lijken jurken

Slanker lijken in een jurk

Vast herkenbaar: als je dat ene jurkje aantrekt voel je je geweldig. Terwijl die andere (die je misschien zelfs wel mooier vindt) voor jouw gevoel echt helemaal niets voor je figuur doet. Wat is er mis met jou? Nou, helemaal niks! Geen lichaam is hetzelfde en daarom is het allesbehalve vanzelfsprekend dat alle jurken je mooi zouden staan. Maar als je je wat meer bewust bent van de silhouetten die jou mooi staan, dan zul je bovenstaand probleem ook nooit meer ervaren. Met de juiste tips maken jurken je slanker en prachtiger dan je ooit had gedacht! Met onderstaande optische illusies die je creeert door de juiste kleuren en lijnen te dragen, kun je de natuur heel eenvoudig een handje helpen. 

Kies verticale lijnen

Een algemene regel die bijna altijd geldt: verticale strepen maken je slanker dan horizontale strepen. Daarbij is het meteen belangrijk om te zeggen dat het kledingstuk of de jurk die je draagt niet te strak moet zitten waardoor rechte strepen gaan krommen. Losjes en luchtig is dus een must. Net als dat het contrast tussen kleuren niet te groot moet zijn. Zwartwit strepen zijn al jaren trendy, maar als je wat voller bent, dan zal een combinatie tussen grijs en blauw je beter staan. Door kleding te kiezen met een verticale lijn, maak je jezelf optisch langer en dus ook automatisch slanker. Maar let op: de breedte van de strepen zijn ook van invloed op je silhouet. Verticale brede strepen maken over het algemeen voller, terwijl dunne streepjes je slanker maken. Bekijk de voorbeelden maar, je zult zien dat het tweede model van links het langst lijkt en de meest rechtse jurk zorgt voor de meest slanke look. Een kwestie van experimenteren dus en kijken welke strepen en kleuren je mooi staan!   

slanker lijken jurkenslanker lijken jurk
 

Ben zorgvuldig met horizontale lijnen 

Nadat je het effect van verticale lijnen hebt gezien, zou je misschien denken dat je ver weg moet blijven van jurkjes waar horizontale lijnen in verwerkt zijn. Wees gerust, dat valt reuze mee! Maar het is wel belangrijk dat je horizontale lijnen met zorg uitkiest. Zo voorkom je dat ze je breder of korter doen lijken dan je eigenlijk bent. Een horizontale lijn hoeft zeker niet letterlijk een lijn te zijn. Vaak is het de plek waar twee kleurvlakken bij elkaar komen, bijvoorbeeld een top met print en een zwart rokgedeelte. Bij het kiezen van horizontale lijnen zijn er minder duidelijke stelregels dan bij verticale lijnen. Je zult dus moeten experimenteren en kijken wat bij jouw lichaam past. Het belangrijkste daarbij is proportioneren. Zorg er dus altijd voor dat het horizontale accent niet precies zit waar je het breedtst bent (dus bijvoorbeeld bij borsten of billen). Hieronder enkele afwegingen die je kunt maken bij het kiezen van de beste horizontale lijn voor jouw figuur. 

Slanker lijken?
Dan draag je de horizontale lijn op de plek waar je het meest slank bent.  

Langer lijken?
Hoe hoger of lager op je jurk het horizontale element zit, hoe beter.

Je heupen camoufleren?
Kies dan voor een hoge lijn en leg het accent juist op de hals of schouders. Je onderlichaam lijkt langer en slanker. 

Brede schouders verhullen?
Dan mag de horizontale lijn juist bij de heupen komen te liggen. 

 slanker lijken jurken

 

slanker lijken in een jurk

Diagonale lijnen 

Diagonale lijnen zijn om te kussen zo zoet! Zo goed zijn ze voor je lichaamsvorm en de proportionering. Onmisbaar dus als je een jurkje zoekt dat jou slanker laat lijken. Schrik nu niet omdat je helemaal niet van ruitjes of zigzagpatronen houdt. Deze lijnen zitten heel vaak subtiel in kledingstukken verborgen, want goede designers zijn zich ook perfect bewust van wat deze lijnen voor jouw lichaamsvorm doen. Denk aan schuin opgestikte steekzakjes, de revers van een blazer, maar ook lijnpatronen of de manier waarop een print op een jurkje gepositioneerd is. En ook verwant met de diagonale lijn is de v-hals, die bestaat immers ook uit twee elkaar kruisende lijnen. Jurkjes met een overslaglook hebben dus eveneens een kruislings patroon. De diagonale lijn kan dus zowel in het dessin als in het ontwerp zitten of in de manier waarop een stof is geweven. Vergelijk deze twee jurkjes maar eens met elkaar. Exact hetzelfde model, maar de jurk met de diagonale strepen oogt flink slanker.

 

 

Donkere en lichte kleuren

Je weet nu precies hoe het zit met lijnen. Maar kan je ook met kleur spelen en slanker lijken in je jurk? Natuurlijk! Misschien denk je dat een compleet zwarte jurk de ultieme oplossing is. Nou, niet dus! De belangrijkste stelregel is dat je zwart (of willekeurig elke andere donkere kleur) het beste kunt dragen op de plek die je wilt afslanken. Dus op het bovenste deel als je slankere schouders of borsten wilt. Mogen je heupen en billen juist wat minder rond? Dan draag je zwart op het rokgedeelte van je jurk. Zie ook de tekening, waar je het zwart ziet, oogt de dame het dunst. Het effect is niet alleen zichtbaar bij grote kleurcontrasten. Een paar tinten donkerder op het af te verhullen deel doet ook al prima werk! Let er natuurlijk ook altijd op dat je dat deel van je outfit rustig houdt, dus geen versiersels, teveel plooitjes of een dikke, stugge stof. Dan gaat je gedane werk alsnog verloren.  

 

slanker lijken jurken kleuren

 

Leer elke dag beter shoppen

Heb je nu voldoende tips om op zoek te gaan naar die ene jurk die al jouw positieve eigenschappen benadrukt en de lastige stukken verhult? Misschien is dat moeilijker dan je in eerste instantie had verwacht. Hopelijk ben je nu niet teleurgesteld. De realiteit is dat het gouden ei of de ultieme oplossing niet bestaat, om de simpele reden dat elke vrouw uniek is! Maar als je je meer bewust bent van het soort kledingstukken dat past bij jouw figuur, dan zul je zien dat je ook steeds beter wordt in shoppen. De tijd van miskopen is voorbij en als je 's morgens bent aangekleed, zul je zelfverzekerder zijn dan ooit. En ook al is dat niet meteen morgen, je hebt de eerste stap vandaag gezet en weet nu de basisbeginselen voor het shoppen van jurkjes die jou slanker doen lijken.  


slanker lijken in een jurk