trustpilot
Shoppen op
Winkel Opties
Maatkeuze
 1. S
 2. M
 3. L
 4. XL
 5. XXL
 6. 34
 7. 36
 8. 38
 9. 40
 10. 42
 11. 44
 12. 46
Toon minder Toon meer
Kleur
 1. Beige
 2. Blauw
 3. Bruin
 4. Cognac
 5. Geel
 6. Caramel
 7. Grijs
 8. Groen
 9. Oranje
 10. Multicolour print
 11. Rood
 12. Roze
 13. Wit
 14. Zwart
 15. Zwart-wit
Toon minder Toon meer
Prijs
€ 0 € 149 € 0 to € 149
Mouwen
 1. Kort
 2. Halflang
 3. Lang
 4. (Spaghetti)bandjes
 5. Strapless
Toon minder Toon meer
Stijl
 1. Zomer
 2. Zakelijk
 3. Uitgaan
 4. Feestelijk
 5. Casual
Toon minder Toon meer
Meer filters tonen

Jurken in Utrecht

Op zoek naar leuke jurken in het mooie Utrecht? Logisch, want wat is er nu gezelliger dan een dagje winkelen? Maar heb je misschien nog veel meer te doen en overweeg je online naar jurkjes te zoeken, kijk dan eens naar onze collectie. Bestel vanuit je luie stoel en ga daarna Utrecht in om alle andere facetten van deze stad te ontdekken.

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
per pagina
107 artikelen

Jurken Utrecht

Wanneer je toe bent aan een uitbreiding van je jurkjescollectie, is dat een mooie gelegenheid om jezelf een uitstapje naar Utrecht te gunnen. De stad kent vele trendy boetiekjes, ketenbedrijven en de nodige flagship stores. Een dagje winkelen in Utrecht betekent dat je niet alleen thuis komt met het jurkje dat je zocht, maar ook dat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste trends.

Hoog Catharijne

Wie Utrecht zegt, zegt Hoog Catharijne. Wanneer je besluit een of meerdere jurken te kopen in Utrecht, is de kans aanwezig dat je dit overdekte winkelcentrum niet hoeft te verlaten. Claudia Sträter, WE, H&M en Zara hebben hier een vestiging. Het zou wel jammer zijn wanneer je je shopmissie tot dit winkelcentrum beperkt: juist buiten snuif je de echte Utrechtse sfeer op en vind je ook de kleinere, minder bekende winkels.

Oudegracht en historische straatjes

Wanneer je Hoog Catharijne aan de kant van V&D verlaat, kom je op het Vredenburg. Linksaf loop je richting Bijenkorf, naar rechts ga je de Steenweg in. De Bijenkorf is mogelijk later op de dag nog een bezoekje waard, je echte Utrecht-avontuur begint wanneer je rechtsaf slaat. Parallel aan de Steenweg, waar je onder andere een filiaal van Sissy Boy tegenkomt, loopt de Oudegracht. Vanaf dit punt kun je zigzaggende via grotere straten en kleine steegje het gedeelte aan de Hoog Catharijne-kant van de Oudegracht verkennen.

Omgeving Dom

Wanneer je de Oudegracht nog even niet oversteekt, loop je naar rechts richting Domtoren. Aan de Lijnmarkt zit Wikkel Mode, een kledingzaakje met labels zoals Rundholz en Ischiko. Kleurrijke jurken en rokjes vind je bij Lien & Giel en ook Cocon en Cora Kemperman aan de Choorstraat verdienen een bezoek wanneer je jurken gaat kopen in Utrecht. Daarnaast zie je tijdens je wandeling richting Dom ongetwijfeld nog allerlei andere modezaakjes waar je graag een kijkje gaat nemen.

Omgeving Neude/Janskerkhof

Via de Domstraat kom je in het gebied tussen het Stadhuis en het Janskerkhof. Je treft hier straatjes met allerlei kleine boetiekjes. La Palmerie Fashion, met labels als Supertrash en Modstrom, in de Schoutenstraat is hier een voorbeeld van. In de oude brandweerkazerne in de Korte Minnebroederstraat ligt de conceptstore Daens. Hier vind je merken zoals Charlotte Wooning en Ruby Tuesday en kun je, als je dat wilt, zowel wat eten als overnachten. Liefhebsters van Zweedse en Deense labels die een jurk gaan kopen in Utrecht vinden die bij Lab Fashion. Voor retro-liefhebsters Utrecht staat bekend om haar ruime, veelzijdige winkelaanbod en er is dus veel meer dan in wat woorden te beschrijven valt. Een winkel die zeker nog vermeld moet worden is Notorious Clothing in de Voorstraat. Hier moet je zijn wanneer je op zoekt bent naar een jurkje in jaren 30-, 40- of 50-stijl.

Vervoer en parkeren 

Utrecht kent diverse parkeerterreinen en parkeergarages, onder andere bij de Bijenkorf, Hoog Catharijne en politiebureau Paardenveld. De vele kleine straatjes, het eenrichtingsverkeer en het grote aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor bewoners, maken het echter niet steeds makkelijk hier je weg te vinden en je auto te parkeren. Een treinreis, met aankomst op het station in Hoog Catharijne, is in veel gevallen dan ook een meer ontspannen begin van je winkeluitje.