trustpilot
Shoppen op
Winkel Opties
Maatkeuze
  1. 38
  2. 44
  3. 46
Prijs
€ 0 € 80 € 0 to € 80
Merken
  1. Lou&Max
Lengte
  1. Kort
Mouwen
  1. Halflang
Stijl
  1. Casual
Meer filters tonen

Jurken met paisley print

De paisley print is zowel klassiek als hartstikke eigentijds. Dus ben jij op zoek naar een jurk met paisley motief? Maak dan je keuze uit de actuele collectie!

per pagina
2 artikelen

Jurken met paisley print

Paisley jurken

Paisley is een motief dat je veel op jurken ziet, maar dat al eeuwenoud is en afkomstig is uit Schotland en daarvoor zelfs uit Perzie. Nog altijd is dit dessin hartstikke trendy. Niet zo gek ook, want het is smaakvol klassiek en tegelijkertijd vrouwelijk. 

Paisley: Schots en Perzisch

De naam Paisley is afkomstig van de Schotse stad met dezelfde naam, die in de 19e eeuw het hart vormde van de textielindustrie. Hier maakte men replica’s van de oorspronkelijke stof uit Perzie. Hoewel paisley in jurken en andere kledingstukken vooral rood was, kun je het vandaag de dag in alle kleuren tegenkomen. Het allergrootste verschil met vroeger is dat paisley tegenwoordig niet meer geweven is, maar dat het als print of dessin op een stof wordt gedrukt. Simpelweg omdat dat veel minder tijd- en dus kapitaalintensief is en een paisley jurk zo voor iedereen toegankelijk maakt. 

Paisley: klassiek en hippie

Als je het hebt over stijl, dan past paisley van oudsher het meest bij de hippies. Maar de Schotse aristocratische geschiedenis maakt dit dessin ook geliefd bij meer klassieke moderners. En dat maakt deze print nu ook juist zo leuk. Want een paisley jurk draag je net zo makkelijk met een jeansjacket en sneakers als met een blazer en pumps. Het is maar net wat je stijl is!