trustpilot

Jurken als je te gast bent op een zomerbruiloft

Romantischer dan een bruiloft in de zomer bestaat niet, maar wat voor jurk trek je aan als je gast bent? Maak je keuze uit onze zeer gevarieerde collectie feestelijke jurken en geniet van die bijzondere feestelijke dag!

per pagina
21 artikelen

Jurken voor bruiloftgasten in de zomer

Jurkje gast bruiloft zomer

Wanneer je een bruiloft gaat bezoeken, is het belangrijk om je op de juiste manier te kleden. Zo zijn er een aantal regels waar je je strikt aan moet houden om misschien wel ruzie te voorkomen. Het is per bruiloft verschillend hoe je je wel en niet mag kleden, maar meestal wordt er een dresscode gegeven bij de uitnodiging. Als dat niet het geval is, moet je uitgaan van het thema cocktail en dus kiezen voor een cocktailjurkje.

Tips voor de bruiloft

Allereerst is het qua kleding belangrijk om met alles rekening te houden. Het weer kan onvoorspelbaar zijn, dus kies iets wat je zowel op een koude als een warmere dag kunt dragen. Een goede optie is een jurk met een jasje. Het jasje/vestje is dan gemakkelijk omdat je hem aan kunt trekken wanneer het te koud is en uit kunt trekken wanneer het warmer wordt. Vergeet niet dat het jurkje en het vestje wel moeten matchen!

Bijzonder voor een bruiloft in de zomer

De tweede tip qua kleding is dat je niet te opvallend mag zijn. Zelf een witte jurk dragen mag absoluut niet! Het is de dag van de bruid&bruidegom en het is niet de bedoeling dat jij de aandacht trekt. Let ook op de lengte van de jurk die je kiest. Te kort is wederom te opvallend. Kies voor een jurk tot ongeveer de knie of net iets korter, maar niet veel korter dan dat. Overigens is het prima om een jurk te dragen zonder mouwen, zolang je maar niet gaat voor een jurk met bijvoorbeeld een heel diep decolleté of een jurk die bijvoorbeeld erg doorzichtig is. Houd het netjes. Verder moet de jurk er niet goedkoop uitzien, ook al heb je er misschien niet de hoofdprijs voor betaald. Een bruiloft is natuurlijk wel een beetje chique, dus een jurk die dat ook is, is belangrijk. Let dus goed op de materialen. Gladde materialen zoals zijde is helemaal top! Ook kant is op dit moment helemaal in, maar let erop dat dit wederom niet too much is. Teveel bloot is niet geschikt voor een bruiloft. Kant maakt het net wat netter. Als het gaat om de kleuren mag eigenlijk alles, behalve wit. Als je niet teveel wilt opvallen, ga dan voor een jurk in bijvoorbeeld zacht roze. Romantische kleuren zijn heel erg geschikt voor een bruiloft, maar het is ook een mogelijkheid om te gaan voor een wat meer opvallende kleur. Zolang je je maar houdt aan het feit dat je niet in het wit mag komen, is het prima. Ten slotte kan er natuurlijk van alles gebeuren en wil je je regelmatig even opfrissen. Een bruiloft kan een lange tijd duren met het feest erbij, dus bereid je goed voor. Neem een tasje mee waarin je het een en ander kwijt kunt, maar die ook weer goed past bij je outfit. Als eerste wat je absoluut niet mag vergeten: deodorant. Je wilt toch niet stinken en wanneer het warm is, zul je die echt wel nodig hebben. Ook een flesje parfum is geen overbodige luxe. Om je make-up een beetje bij te werken, kun je ook daarvan wat meenemen. Je hoeft heus niet meteen een hele make-uptas mee, maar een mascara en een lipgloss passen prima in je tas. Verder is paracetamol altijd handig om bij je te hebben voor het geval je last krijgt van bijvoorbeeld hoofdpijn en vergeet dan ook het flesje water niet. Met deze spullen in je tasje ben je helemaal klaar voor de bruiloft!