trustpilot

Jurken 2014

jurken-2014

 

In 2014 staan er weer heel wat mooie trends op de agenda. Zeer gevarieerd zijn ze in elk geval! Deze jurkentrends van de catwalk mag je niet missen in jouw garderobe. 

Doorkijkjurkjes
Transparante materialen spelen de hoofdrol aankomende zomer. Denk vooral aan subtiele doorkijkjes, bijvoorbeeld in de vorm van een transparante stof bij de mouwen of op de rug. Dit gecombineerd met zachte, zwierige stoffen en vaak ook lichte kleuren. Deze transparante trend is perfect geschikt voor vrouwen die houden van subtiele vrouwelijkheid en een vleugje sexiness. 

Sportieve jurken
Ben je een sportief type, houd je van ademende materialen, details zoals mesh, veters en ritsen? De sportieve jurkjestrend zal jou dan zeker aanspreken. Naast materialen is er ook veel aandacht voor kleuren. Denk aan zwart met grijs melee, maar ook neonkleuren die aardig opvallen. Misschien zul je zelfs jurkjes gemaakt van sweatstof en met capuchons gaan zien. Krachtig en speels tegelijk voor echte sporty babes.

Strik en strook
Denk aan de klassiekers uit de Gouden Eeuw, die geweldige portretten met grote kragen en pofmouwen. Vertaal ze naar de hedendaagse mode en je zal zien dat je een fantastische look kunt creeren. Kortom, strikken, strookjes en kragen zijn in 2014 niet weg te denken in het damesmodebeeld. En dus zie je ze vanzelfsprekend terug in jurkjes. 

Jurkjes met kleur
Net als voorgaande jaren mag kleur er weer zijn deze zomer! Colorblocking blijft, maar ook de superzachte pastels mogen er weer zijn. Ze zijn haast wit, zo licht. Ook kleurverloop zie je terug in heel veel jurkjes, dus van donker naar licht of van een diepe kleur naar neon. Superspannend! 

Blote buik
Moeilijk met een jurkje, maar wel een belangrijke trend die met name geschikt is voor jonge meiden: de blote buik. Dat niet alles van de catwalk direct naar de garderobekast is te vertalen, moge duidelijk zijn. Maar wie weet waag je je er toch aan als je deze zomer een tropisch strand bezoekt. Want bij een bikini kan het natuurlijk best!