• Vóór 14 uur besteld: zelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending binnen NL
  • Nieuwsbriefkorting € 5
  • 0172 706015 of klantenservice@dressesonly.nl

Halslijnen: welke halslijn past bij jouw figuur?

Het kiezen van de juiste jurk bij jouw figuur is lastig. Naast het model van de jurk, is ook de halslijn erg belangrijk. Het kiezen van de juiste halslijn kan jouw figuur nog beter laten uitkomen! Omdat de juiste halslijn afhangt van de vorm van je gezicht, is de volgende vuistregel belangrijk om in je achterhoofd te houden: kies een halslijn die afwijkt van de vorm van je gezicht. Heb je bijvoorbeeld een rond gezicht? Kies dan voor een V-hals of een halter. Deze halslijnen maken je gezicht optisch langer. Als je een lang, slank gezicht hebt staat een col jou prachtig! En heb je een vierkante kaaklijn? Laat dan de vierkant uitgesneden hals liggen de volgende keer dat je gaat winkelen en kijk eens naar een hartvormige halslijn. Hieronder staan een aantal halslijnen en voor wie deze het meest geschikt zijn. Welke halslijn laat jouw figuur stralen?

RONDE HALS                                                
jurk-halslijnen-ronde-hals-tips De ronde hals is een van de bekendste en meest gebruikte halslijnen in de kledingindustrie. Toch is deze halslijn niet voor iedereen de beste keuze. Vrouwen met een kleine buste hebben het meest baat bij deze halslijn. Vrouwen met een grotere buste kunnen deze halslijn beter vermijden, aangezien het de verkeerde nadruk legt. 

 Jurken Lichaamsvorm Appel 

WEL DOEN 

jurk-halslijnen-kleine-buste                  

     

 

VIERKANT UITGESNEDEN HALS  
 jurk-halslijnen-vierkant-uitgesnden-hals-tips

Deze halslijn is voor veel vrouwen geschikt, met uitzondering de vrouwen met een vierkante kaaklijn. De hals versterkt het effect waardoor je heel hoekig oogt. Niet erg vrouwelijk dus. Denk hierbij aan de vuistregel! 

 Jurken Lichaamsvorm zandloper

WEL DOEN 

jurk-halslijnen-lange-nek             

 

 

BOOTHALS  
jurk-halslijnen-boot-hals-tips Deze halslijn is het meest geschikt voor vrouwen met een kleine buste, gemiddelde tot lange nek en smalle en/of schuine schouders. Hij is niet geschikt voor vrouwen met een rond of breed gezicht of vrouwen met brede schouders. De halslijn maakt je namelijk optisch breder in de schouders en het gezicht. Vrouwen met een korte nek lijken kleiner door deze halslijn.

Jurken Lichaamsvorm Bokaal 

WEL DOEN 

jurk-halslijnen-kleine-bustejurk-halslijnen-lange-nekjurk-halslijnen-smalle-schouders
            

 

 

SPAGHETTI BANDJES  
 jurk-halslijnen-spaghetti-bandjes-hals-tips Het dragen van spaghetti bandjes is het meest geschikt voor vrouwen met een kleine tot gemiddelde buste en smalle schouders. Het is niet aan te raden voor vrouwen met brede schouders of vollere vrouwen. 

Jurken Lichaamsvorm Peer 

 WEL DOEN

jurk-halslijnen-kleine-buste    jurk-halslijnen-gemiddelde-buste       jurk-halslijnen-smalle-schouders

 

 

OFF-SHOULDER  
 jurk-halslijnen-off-shoulder-hals-tips-advies

Vrouwen met vollere armen, brede schouders of een tenger figuur moeten deze halslijn zoveel mogelijk vermijden. De off-shoulder halslijn is uitermate geschikt voor vrouwen met een zandloper figuur of een peervormig lichaam en vrouwen met een langere nek.

 Jurken Lichaamsvorm Pilaar

WEL DOEN

jurk-halslijnen-zandloper-figuur             jurk-halslijnen-peer-figuurjurk-halslijnen-lange-nek

U-HALS  
 jurk-halslijnen-U-hals-tips

De U-vormige hals is voor vrijwel alle vrouwen geschikt. Het mooiste is om de hals te sieren met volumineuze ovaalvormige kettingen. Bijvoorbeeld een statementketting met kralen. 

 Jurken Lichaamsvorm Pilaar

WEL DOEN

jurk-halslijnen-voor-alle-figurenjurk-halslijnen-volumieuze-kettingen

V-HALS       
 jurk-halslijnen-V-hals-tips

Deze halslijn is geschikt voor vrouwen met een gemiddelde buste. Hij is aan te raden voor vrouwen met een rond of breed gezicht, aangezien een V-hals optisch langer maakt. Hierdoor lijkt je gezicht ook langer en slanker. Bij deze halslijn passen langwerpige kettingen het beste.

 Jurken Lichaamsvorm Pilaar

WEL DOEN

jurk-halslijnen-gemiddelde-bustejurk-halslijnen-breed-gezichtjurk-halslijnen-rond-gezichtjurk-halslijnen-langwerpige-ketting

AANGESLOTEN HALS  
 jurk-halslijnen-aangesloten-hals-tips

Vrouwen met een kleinere buste hebben het meeste baat bij deze halslijn. Het legt namelijk accent op de buste waardoor deze voller lijkt.

 Jurken Lichaamsvorm Pilaar

WEL DOEN

jurk-halslijnen-kleine-buste

QUEEN-ANNE HALS  
 jurk-halslijnen-queen-anne-hals-tips

Deze hals is voor alle figuren geschikt. Deze halslijn komt in vele variaties, maar hij typeert zich door de hartvormige hals en aangesloten (kap)mouwen.

 Jurken Lichaamsvorm Pilaar

WEL DOEN

jurk-halslijnen-voor-alle-figuren
HARTVORMIGE HALS   
 jurk-halslijnen-hartvormige-hals-tips

De hartvormige hals is geschikt voor vrouwen met een zandloperfiguur en vrouwen met een grotere buste. Draag bij deze halslijn een ketting die accent legt op het diepste punt van de hals om het effect te optimaliseren. 

 Jurken Lichaamsvorm Pilaar

WEL DOEN

jurk-halslijnen-zandloper-figuurjurk-halslijnen-grote-buste

WATERVALHALS  
 jurk-halslijnen-waterval-hals-tips

Deze hals is een veelgebruikte halslijn, ook voor jurken. Hij is voor vrijwel alle figuren geschikt, maar dit is afhankelijk van de stof en het aantal plooien. Het belangrijkste is om de vuistregel in het achterhoofd te houden.

 Jurken Lichaamsvorm Pilaar

WEL DOEN

jurk-halslijnen-voor-alle-figuren

HALTER  
 jurk-halslijnen-halter-hals-tips

De halter is een hals die in de nek moet worden gestrikt. Hij is uitermate geschikt voor vrouwen met een kort bovenlichaam en/of brede schouders. Tengere vrouwen of vrouwen met smalle schouders hebben meer baat bij een andere halslijn. 

 Jurken Lichaamsvorm Pilaar

WEL DOEN

jurk-halslijnen-kort-bovenlichaamjurk-halslijnen-brede-schouders

STRAPLESS    
 jurk-halslijnen-strapless-hals-tips

De strapless halslijn is geschikt voor vrouwen met een grote buste, kleine vrouwen en vrouwen met een zandloperfiguur. Hij legt namelijk accent op de sleutelbenen en de nek. 

 Jurken Lichaamsvorm Pilaar

WEL DOEN

jurk-halslijnen-grote-bustejurk-halslijnen-kleine-vrouwenjurk-halslijnen-zandloper-figuur

COL  
 jurk-halslijnen-col-hals-tips

Een col is vooral mooi bij vrouwen met een lange hals en rechte schouders. Hij legt erg het accent op de schouders. Deze halslijn is ook geschikt voor vrouwen met een lang, smal gezicht. Vrouwen met een rond of breed gezicht kunnen deze halslijn het beste vermijden aangezien deze de hals en het gezicht optisch breder maakt. 

 Jurken Lichaamsvorm Pilaar

WEL DOEN

jurk-halslijnen-lange-nekjurk-halslijnen-rechte-schoudersjurk-halslijnen-lange-nek