trustpilot

Galajurken

galajurken 

Galajurken

Galajurken zijn bedoeld voor een bijzondere gelegenheid. Het is vaak moeilijk om een goede feestelijke outfit of galajurkjes te bedenken als je bent uitgenodigd voor een feest. Maar gelukkig is de oplossing nabij, want je vind in deze webshop zonder veel moeite de allerbeste oplossing voor jouw gala-avond. Lees de tips over het uitzoeken van jouw droomjurk en bekijk de collectie partydresses! Voor de finishing touch kan je ook terecht in de shop, namelijk voor prachtige oorbellen, shapewear

 

Galajurken: wanneer draag je ze? 

Sommige mensen vinden een galajurk een feestelijke jurk. Ze zoeken dus een galajurkje dat ze kunnen dragen op elk willekeurig feest, gewoon omdat het een spetterdn jurkje is! Sommige zijn ervan overtuigd dat een galajurk alleen naar een gala gedragen kan worden. In dat geval hebben ze het over lange jurken, die echt ultraglamourous, bijna koninklijk zijn! In onze shop vind je van beide volop keus, dus voor welk moment of gala je ook zoekt: een perfecte jurk is er altijd. Een ander woord voor galajurken is avondjurken. Eigenlijk vallen alle jurken met een feestelijke look onder de term galajurk.  

Galajurken: passen ze bij de dresscode? 

Tegenwoordig bevatten veel uitnodigingen voor een feest ook een dresscode of kledingvoorschrift. Draag je op zo'n moment galajurken of kies je voor cocktail of iets meer casual? De belangrijkste dresscodes zijn:

Galajurken: rokkostuum of white tie? 

Dit is verreweg de meest chique dresscode waarbij je met galajurken echt over de top mag gaan. Galajurken zijn lang, het decollete mag diep zijn en als je wilt mag je lange handschoenen bij de galajurk dragen. Eenvoud staat centraal bij echte lange galajurken. Het zijn vaak subtiele details, zoals een bijzondere stof, een ingeweven print, een mooie draperie die zorgt voor een feestelijk en exclusief effect van de galajurk. Een echt gala doet denken aan een staatsbanket, een goed doel gelegenheid, een awarduitreiking of een exclusief diner. 

galajurken

 

Smoking of white tie? 

Galajurken horen bij white tie, ze mogen lang of kort zijn. Je mag dus een soort galajurk kiezen waar jij je helemaal happy in voelt. Galajurken mogen sexy en vrouwelijk zijn, maar de nadruk ligt niet op het decollete. Een jurk die je draagt naar een white tie gelegenheid mag best wat uitgesproken zijn bijvoorbeeld door bijzonder materiaalgebruik of apart ontwerp. Denk ook aan sprekende kleurcombinaties, kralen en pailletjes. Altijd geldt dat er een mooie balans moet zijn met de accessoires. 

galajurkenAvondjurken en avondkleding 

Als je dit op een uitnodiging leest, dan vinden gastheer en gastvrouw het fijn als je feestelijk gekleed komt.  Alles mag: lange galajurken, korte jurken, lange jurken, zachte kleuren of juist een jurk met uitbundige print. Ook mag je high end designer kleding dragen. Jouw eigen voorkeur bepaalt de stijl van je galajurk. Het leuke van de trends van tegenwoordig is dat je een designerlook ook op een budgetmanier kan creeren. Glamorous voor de dag komen hoeft je zeker niet de hoofdprijs te kosten. Kies je liever voor een wat meer rustige jurk die je ook op andere momenten nog kunt dragen, dan kun je ervoor kiezen om juist met sieraden en een spetterende clutch de sier te maken. Accessorize!

Dresscode cocktail? 

Kies helemaal je eigen smaak als de dresscode cocktail is. Draag een galajurk of cocktailjurk die lekker vrouwelijk is en dus ook wat skin laat zien. Cocktailjurken mogen best wel pittig zijn, bijvoorbeeld strapless of lekker kort. Door je jurkje te combineren met een opvallende ketting of sprekende hoge hakken, sla je de spijker op z'n kop en creeer je je eigen feestelijke outfit. Feestelijk interpreteer je op jouw manier en dus is de dresscode cocktail bij uitstek een gelegenheid om je eigen persoonlijkheid in je outfit te stoppen. 

galajurken

 

Dresscode tenue de ville  

Ben je gedurende de dag uitgenodigd, bijvoorbeeld als gast op een bruiloft, dan zul je vaak het kledingvoorschrift Tenue de Ville op de uitnodiging zien staan. Dat betekent dat je je moet voorbereiden om de dag feestelijk en formeel door te brengen. Vrouwen dragen nu eens geen galajurken. Kies eerder voor een basisjurk in mooi materiaal (bijvoorbeeld zijde of satijn) of een mantelpak. Let op dat je onder de jurk panty's draagt en dat ook een hoed is toegestaan. Later op de dag zal de dresscode vermoedelijk wijzigen en kan je toch nog een mooie gala- of cocktailjurk aan.   

Galajurken: begin bij de basis
Tot slot een belangrijk advies voor elk gala dat je hebt. Begin bij de basis. En die basis is hetgeen je draagt onder je galajurk. Dus je lingerie en shapewear. Een misverstand is dat alle celebrities er op de catwalk vanzelf zo feilloos en gestroomlijnd uitzien. Niets is minder waar. Ook zij dragen corrigerend ondergoed en kiezen voor slimme tools voor een optimale look. In onze shop vind je heel wat producten waarmee je de basis perfect maakt. Van corrigerende onderjurken tot plakbeha's: kies wat je nodig hebt bij jouw galajurk en voel je op en top zelfverzerd!       galajurken pantygalajurken onderjurkgalajurken plakbeha