trustpilot

Galafeest jurken

galafeest jurken

Je kijkt er al tijden naar uit: het galafeest op je werk, school of universiteit! En dan begint natuurlijk ook de zoektocht naar jurken! Jurken voor een galafeest vind je op tal van plekken, maar unieke en betaalbare exemplaren die ook nog eens trendy zijn en niet te traditioneel? Bij Dresses Only vind je het hele jaar door een mooie en betaalbare collectie met jurkjes voor galafeesten. Bekijk hieronder de collectie met galajurkjes of shop een partydress van je favoriete merk of stijl door de menubalk bovenin te gebruiken. Voor alle jurken voor een galafeest in onze winkel geldt dat ze direct voorradig zijn en dus na bestelling meteen worden verzonden. Ruilen en retourneren is gratis, je loopt dus geen enkel risico. Heel veel shopplezier en vooral heel veel fun op je galaparty gewenst!


                        galafeest jurkjurken galafeest

 

Etiquette bij een galafeest
Je bent op zoek naar een jurk voor een galafeest, maar mogelijk heb je ook interesse in de etiquette op het gebied van gala. Afhankelijk van het soort gala waar je heen gaat, kunnen meerdere regels van toepassing zijn. De belangrijkste is dat bij een officieel gala white tie (oftewel rokkostuum) gedragen wordt. Is dit het geval? Dan moet de jurk voor het galafeest lang zijn en wordt klassieke eenvoud zeer gewaardeerd. Echter, bij tal van galafeesten is tegenwoordig ook een cocktailjurkje toegestaan. Gala is dan meer een synoniem voor feestelijk. Zeker wanneer het gaat omgalafeesten op een school of studentenvereniging, zijn korte jurkjes vaker gezien dan lange japonnen. 

Leuke weetjes over galafeesten 
Je weet nu wat voor jurk je naar een galafeest kunt dragen. Maar alleen de perfecte jurk is niet voldoende. Er zijn nog aardig wat andere regels tijdens een galafeest. Wist je bijvoorbeeld dat de heer de dame moet voorzien van een corsage die ze kan dragen? Deze mag op haar jurk, maar ook als armband gedragen worden. Draag je bij je feestelijke jurk handschoenen, dan mag je die eigenlijk de hele avond niet afdoen. Officieel zelfs niet eens tijdens het diner. Een horloge is een absolute no-go op een gala. Logisch eigenlijk, want wat doet de tijd ertoe? Dit verbod geldt overigens ook voor de mannen! Hoewel normaal gezegd geldt: dames gaan voor, is dit niet zo tijdens een gala. Mannen lopen als eerste de trap op, want dat voorkomt onuitgenodigde blikken op het achterwerk van de dame. Maar ja, wat maakt dat eigenlijk uit? In jouw galajurkje zie je er flawless uit! Is het gala voorbij? Dan is het de heer die moet zorgen voor passend vervoer, zodat jij en je galajurk weer net zo veilig thuiskomen als je bent gekomen! 

 

galafeest jurken