trustpilot

jurken smalle schouders

Jurken voor smalle schouders

Benadrukken jurken mijn smalle schouders niet nog meer? Dat is een vraag die we regelmatig krijgen. Gelukkig is er hier de helplijn voor jurkjes bij smalle schouders. Met onze tips slaag je erin om je garderobe aan te vullen met een aantal jurkjes die je, ook al heb je smalle schouders, perfect staan. Moet je hiervoor stevig gaan trainen in de sportschool? Laat je niet tegenhouden, maar het hoeft niet. Met een paar simpele vestimentaire truckjes lijken jouw schouders al heel wat breder. .  

Snit

Jurken en smalle schouders? Geen nood! Met deze tips straal je in een jurk met de juiste snit.Miskopen behoren tot het verleden, in no time heb je een keur aan kledingstukken om uit te kiezen. En je voelt je er vooral geweldig in. 

Welke jurkjes zijn geschikt? 

Go for ‘A’. Een A-lijn jurkje flatteert je. Doordat de rok van het jurkje vloeiend over de heupen valt, wordt daar de aandacht naar getrokken. En dus niet naar je schouders. A-lijn jurkjes bestaan er in alle stijlen, van eenvoudige jurkje om alle dagen aan te doen, naar stijlvolle citi-look jurkjes tot een glamorous dress voor een spetterende cocktailparty. Lees verder om te weten hoe jouw perfect A-lijn jurkje er moet uitzien. 

Heeft je jurkje mouwen? Zorg ervoor dat de schoudernaad eindigt op je natuurlijke schouder. Niet lager, niet hoger. Zo creëer je een juiste lijn.

Kies een jurkje met schattige kapmouwen en pofmouwen. Je schouders worden zo optisch verbreed. 

Heeft je jurk lange mouwen? Stroop je mouwen een beetje op zodat de rimpels je schouders breder doen lijken. 

 

jurken smalle schouders
 

Halslijnen 

Jurkjes ondanks smalle schouders? Dat kan hoor, met de juiste halslijn. Lees hier alles over halslijnen
Je zult zien dat het optische effect van de juiste halslijn een groot effect heeft op het volume van je schouders.
Probeer een van onderstaande tips eens. 

 • Kies ‘horizontale’ halslijnen zoals de boothals en de vierkante hals. Die verbreden optisch je schouders
   
 • Wat ook kan: een wijde maar ondiepe V-hals. De blik wordt zo naar de buitenkant van de schouders getrokken.
  Gevolg: het lijkt alsof je bredere schouders hebt 
   
 • Hetzelfde trucje werkt ook met een hoge ronde hals, die eventueel lichtjes aangerimpeld is.
  Ook hier wordt de aandacht ook naar de buitenkant van je schouders getrokken
   
 • Draag een jurk met brede schouderbandjes. Spaghettibandjes of een haltertop zijn no go voor je,
  want die trekken teveel de aandacht naar de plek die je net niet wilt
   
 • Vind je een mooie jurk met brede kraagvormen? Kopen!
  De extra stof op de schouders doen die breder lijken.
  Hierdoor ontstaat er meer in balans met de rest van je lichaam.
jurken smalle schouders

Dessins en prints 

Met smalle schouders een mooie jurk vinden met een dessin dat jouw persoonlijke stijl accentueert? Met deze tricks lukt het je gegarandeerd. 

 • Kies een jurkje met versieringen op schouderhoogte. Broches, pailletten, stiksels op de schoudernaad en (subtiele) epauletten verbreden optisch je schouders
   
 • Stripes? Kunnen zeker. (Discrete) horizontale strepen op de borsthoogte verbreden je bovenlijf, dus ook je schouderpartij. Blijf ver weg van de verticale streepjes
   
 • Een jurkje met een aparte top doet ook wonderen. Kies er eentje met een fel gekleurde top of met een opvallende print, en een sobere rok, bij voorkeur in een donkere kleur. Die donkere, sobere kleuren slanken af, terwijl de opvallende kleuren van de top de aandacht trekken.

Draag een jasje

Ze zijn altijd in fashion en passen bij nagenoeg elke gelegenheid, jasjes en blazers. Voor jou zijn ze echt perfect om je schouders wat meer volume te geven. Met een subtiele schoudervulling krijg je nog eens extra hulp, maar wellicht is dat niet eens nodig. Een jasje met print geeft je over het hele lichaam extra volume, houd daar dus rekening mee als je borsten wat voller zijn. Schouderaccenten zijn voor jou perfect, bijvoorbeeld epaulettes of pailletjes. En als je kiest voor een blazer met een goede taillering, wordt je zandloperfiguur versterkt en komen je schouders extra mooi uit. Verkies een kort en strakgesneden blazertje daarom boven de boyfriend blazer, die doet weinig voor je figuur helaas. Minder geschikt om over je jurk te dragen zijn vestjes. Die hebben sowieso al snel de neiging om schouders te laten afhangen en in jouw geval wordt dat effect al snel versterkt. Uitzondering zijn vestjes met versierde schouderelementen, daarmee kan je juist een extra accent leggen. 


jurken smalle schouders