Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang €5 shoptegoed

Jurken voor een appelfiguur

Ieder lichaam is anders en dat realiseren vrouwen zich maar al te goed. Men zegt ook wel eens dat ieder figuur zijn kledingstijl heeft. Dat is waar! Want voor iedereen is er een geschikte look en stijl die past bij een persoonlijkheid en lichaamsvorm. Heb jij een appelfiguur en draag je graag jurken? Laat je dan inspireren door de do's en dont's die we voor je op een rij hebben gezet. Er fabulous uitzien was nog nooit zo simpel! 

Stijladvies voor een appelfiguur

Als je een appelfiguur hebt, zit je gewicht boven of vanaf de taille. In de praktijk wil dit zeggen dat je een brede ribbenkast hebt, brede schouders, behoorlijk volle borsten en een rond buikje. Het maakt niet zoveel uit waar precies het volume zit, het zit boven of in je taille. Maar je hebt ook slanke heupen, slanke armen en slanke benen. 

Wat kun je het beste dragen? 
Als je een appelfiguur wat wil verdoezelen of op de juiste plekken wilt accentueren, dan kun je het beste een taille creëren en het accent op de benen leggen alsook op de sierlijke hals en de decolleté. Als je de boventaille beter tot zijn recht wil laten komen, draag je het beste topjes en jurkjes met een V-hals of een boothals. Een tip: als je graag jurkjes draagt dan draag je het beste jurken voor een appelfiguur. Hoe kun je nu weten welke jurken voor een appelfiguur geschikt zijn? Heel simpel, namelijk als je jurken voor een appelfiguur gaat dragen, kies dan met name unikleuren. En de lengte is perfect net boven de knie, dus zeker niet te kort (al mogen je benen gezien worden!). Om het geheel af te maken, mag je een vestje dragen. Laat deze wel altijd open hangen. Als je het vestje open laat hangen, kom je sierlijker over en camoufleer je juist een buikje. Draag met jouw vorm altijd iets lossere kleding en jurkjes. Lossere kleding valt soepeler en je zal merken dat dit ook beter voor je zit. 

Wat te vermijden 

Vrouwen met een appelfiguur willen het liefst hun buikje camoufleren, dat maakt het een plek waarop je dus geen accent wilt leggen. Vermijd dus eens en voor altijd prints op je bovenlichaam. Strakke kleding laat je ook beter achterwege want strakke kleding werkt niet goed als de taille iets voller is. Dit geldt ook zeker voor korte T-shirts. Ook al zijn ze dit seizoen helemaal hip, laat ze links liggen. Als je de keuze hebt tussen korte of lange jurken kies dan lang of in elk geval op of over de knie. Bij te korte jurken lijk je al op het eerste gezicht topzwaar. Bij de keuze van schoenen neem je het beste schoenen met een sleehak of kniehoge laarzen. Vermijd alle schoenen die je benen nog slanker laten lijken. Zo wordt het contrast met je lichaam te groot. Een brede hak werkt dus over het algemeen ook beter dan een naaldhak.

Appels en jurken 

Bij een lichaamsvorm van een appel leg je best de nadruk op je slanke benen. Wist je trouwens dat je de slankheid nog beter tot zijn recht kunt laten komen als je een jurkje draagt met een print die niet al te klein is? Dit staat natuurlijker en dan zal niemand zien dat je een lichaamsvorm van een appel hebt. Let verder altijd op de stoffen, kies voor licht en luchtig en sla dikkere stofsoorten en breisels over. Daar lijk je juist volumineuzer in. Jasjes en blazers zijn ook zeker aan te bevelen als je een jurkje draagt. Hiermee kan je extra taille creeren en ontstaat er een zandloperfiguur. 

Tips voor een appelfiguur:

  • Kies voor taillering bij het slankste deel van je bovenlichaam, waarschijnlijk ligt dit net onder de borst 
  • Ga voor rustige dessins of liever nog unicolor jurkjes van een zachte en soepele stof 
  • De lengte van een jurk is bij voorkeur op de knie of daaronder
  • Vermijd hooggesloten kleding, dit doet je voller lijken  
  • Sla schoudervullingen of rijkversierde halslijnen over