Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang €5 shoptegoed

Dresscode White Tie

Heb je een feest in de agenda waar white tie vereist is. Dan weet je dat je uit moet pakken, want dit is verreweg de meest chique dresscode die er bestaat. Denk Oscar night, presidentiele huwelijken en Hollywood films! Word je er nerveus van? Niet nodig, met een paar slimme tips maak je jouw outfit voor een white tie avond onvergetelijk!

Kledingvoorschriften white tie
White tie is zonder twijfel de meest superclassy dresscode. Ongezien naar binnen gaan, dat zal niet lukken! White tie is de meest formele dresscode die er is. Letterlijk betekent het ‘witte das’, wat verwijst naar de kledingvoorschriften voor mannen. Deze dresscode kan bijvoorbeeld gelden bij gala’s, openingsceremonies en komt ook bij studentenverenigingen regelmatig voor. Door de strenge voorschriften kan het soms lastig lijken om een outfit te vinden die aan de dresscode white tie voldoet. Maar met een paar handige tips wordt white tie voor jou a piece of cake. Voor vrouwen betekent white tie evenmin wit als een stropdas. Wel word je verwacht in een lange, feestelijke galajurk of baljurk. Lang betekent hierbij ook echt lang: tot op de grond. Vaak hebben de jurken een diep decolleté en worden ze gecombineerd met handschoenen tot over de elleboog en eventueel een stola om de schouders. Onder de jurk draag je een panty. Feesten met de dresscode white tie zijn vaak chic, dus maak iets moois van je oufit. Ga voor glamour! Bij white tie horen mooie, feestelijke stoffen als zijde en satijn. Natuurlijk mogen ook hoge hakken niet ontbreken: bijvoorbeeld open schoenen staan erg mooi. Kies als accessoires voor een klein tasje en een paar mooie sieraden. Hiermee voorzie je je outfit van mooie accenten. Draag bijvoorbeeld een tas en schoenen in dezelfde kleur. Kies je voor een kleurrijke jurk? Houd dan de rest van je outfit dan neutraal. Andersom geldt hetzelfde.

White tie: wat te vermijden
Exclusiviteit slaat de klok bij white tie, maar het is belangrijk om voor een goede balans te zorgen. Al die versieringen en extra's kunnen ook zomaar tot een kerstboomeffect leiden. Pas dus op met overdaad. Zorg daarnaast voor een goede basis onder je jurk, want zichtbare behabandjes zijn echt uit den boze. Let er ook op dat je sieraden goed verzorgd zijn. Geen plastic of nepstenen, het is de bedoeling dat je sieraden absoluut de outfit versterken in plaats van naar beneden halen. Draag in geen geval laarzen.