• Vóór 14 uur besteld: zelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending binnen NL
  • Nieuwsbriefkorting € 5
  • 0172 706015 of klantenservice@dressesonly.nl

De ene club is de andere niet. In een dorpskroeg ga je anders gekleed dan in een discotheek in de grote stad. En wat nou als je uitgaat in bijvoorbeeld Amsterdam of een andere wereldstad? Daar vind je de hipste mensen en wil je natuurlijk niet over- of underdressed zijn. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste dresscode voor een avondje uitgaan of clubben in acht neemt? 

Kledingvoorschriften uitgaan
Je wilt graag gepast voor de dag komen tijdens een avond uitgaan. je gaat naar een gelegenheid of stad die je niet zo goed kent. Begin dan met een klein onderzoekje. Social media zijn een perfecte informatiebron. Kijk of er partypics beschikbaar zijn. Die kan je vaak ook vinden op de website van een club. Klik door de fotogalerij en zie meteen wat de gasten dragen. Een prima graadmeter voor je outfit van de avond. Nog niet zeker waar je precies naartoe gaat? Zorg dan voor een neutrale en onberispelijke look en neem bijvoorbeeld accessoires en make-up mee. Last minute kan je altijd nog je eyecatcher oorbellen indoen en je lippen laten knallen met een felle lipstick. Verder doet een mooi jurkje het altijd goed tijdens het uitgaan. Met name donkerdere kleuren zijn populair. Je mag altijd wat glitter en glamour toevoegen. Pailletjes, kraaltjes, wees creatief! Met een paar mooie hakken maak je je outfit compleet. Maar bekijk het realistisch: weet je al dat dit je avond gaat verpesten (zere voeten!) doe het dan gewoon niet. Het doel van uitgaan is immers, een te gekke avond hebben! 

Uitgaan: wat te vermijden
Zoals gezegd, de locatie bepaalt grotendeels welke kleding geschikt is voor het uitgaan. Ligt je avond nog niet helemaal vast, ga dan in elk geval niet al te casual. Meer exclusieve clubs en de betere bars weigeren jeans (met name bij mannen) en sportschoenen of hoofddeksels. Vanzelfsprekend is dat je netjes verzorgd op pad gaat. Met die kritische portieren van tegenwoordig weet je het nooit... Proost, have fun! Eerst een geschikte outfit vinden? Klik op de button!