• Vóór 14 uur besteld: zelfde werkdag verzonden
 • Gratis verzending binnen NL
 • Nieuwsbriefkorting € 5
 • 0172 706015 of klantenservice@dressesonly.nl
trustpilot

Tenue de ville dresscode

tenue de ville

Tenue de ville

Binnenkort een feest met dresscode tenue de ville? Bijvoorbeeld voor een bruiloft, opening of receptie? Met een paar handige tips en de juiste kennis over de regels kleed je je perfect naar de kledingvoorschriften. Hier lees je alles wat je moet weten over tenue de ville, zodat je eruitziet om door een ringetje te halen en je comfortabel voelt in het gezelschap waarin je verkeert.  

Wat betekent het?

Tenue de ville betekent letterlijk stadskleding. Dat zegt echter nog niet zoveel over wat je dan precies moet aantrekken en wat voor outfit de gastheer of gastvrouw van je verwacht als je dit op de uitnodiging hebt gelezen. Lees daarvoor verder. Naast alle kledingtips vind je ook tenue de ville outfits ter inspiratie.  

         Tenue de ville samengevat: 

 •           Geklede jurk of mantelpak
 •           Rijke stoffen van mooie kwaliteit 
 •           Een hoed mag, maar is niet verplicht 
 •           Bescheiden kleuren zoals pastels of aardse tonen 
 •           Klassieke en eenvoudige accessoires
 •           Een eenvoudige tas
 •           Geen laarzen 
 •           Shapewear voor een geweldig totaalplaatje

 

 •     tenue de ville

 

tenue de ville
 

Tenue de ville kledingvoorschriften 

Tenue de ville wordt de ene keer strikter geïnterpreteerd dan de andere keer. Ga je naar een feest waarvan je weet dat er veel waarde wordt gehecht aan etiquette, kies dan voor de striktere vertaling van de dresscode. Zo weet je zeker dat jouw keuzes passen. Een goed gezegde: beter overdressed dan underdressed. Voor de zekerheid kan je extra accessoires meenemen waarmee je je outfit altijd nog wat meer kunt underdressen. Denk bijvoorbeeld aan wat frivolere schoenen of een felgekleurde tas of oorbellen. En een mooie lipstick kan natuurlijk ook!

Jurk of mantelpak

Tenue de ville betekent voor de vrouwen een mantelpakje of een geklede jurk. Belangrijk is dat de rok of de jurk in elk geval op de knie gedragen wordt. Daarnaast kan je onder gekleed vooral ook verstaan dat de jurk een rijke uitstraling moet hebben. Dat betekent niet flodderig of kreukelig, waardoor linnen en katoen in de meeste gevallen al afvallen als materiaal. Prints zijn zeker niet verboden, maar houd het wel subtiel. Ton-sur-ton en niet te felle, schreeuwerige kleuren. Tenue de Ville staat voor rust en elegantie, hou dat steeds in je achterhoofd. Creeer als het ware een real life Maxima, dan zit je altijd goed!

Panty's 

Bij je tenue de ville look zijn panty’s of kousen verplicht. Let voor de kleur van de panty met name op de rest van de outfit. Een te donkere panty is als het even kan niet gewenst, eerder draag je een matte, dunne huidskleurige panty die je benen een egale, subtiel gebruinde teint geven. Tip: koop altijd twee paar, panty's zijn nu eenmaal vaak niet je beste vriend! En koop ze niet te klein, dat zit niet lekker en je ziet het vaak door je kleding heen, bijvoorbeeld in de taille. Niet echt chic... Kousen (stay ups) zijn een oplossing als je knellende panty's haat! 

Hoed of haaraccessoire 

Een hoed is toegestaan, maar is niet verplicht. Veelal staat op de uitnodiging aangegeven of een hoed juist wel of niet gewenst is. Let bij het kiezen van een hoed ook een beetje op jouw 'rang' als gast. Zo mag je op een bruiloft niet de bruid of de moeder van de bruid of bruidegom overtreffen. En kies ook altijd voor óf een opvallende hoed, óf juist een opvallend kledingstuk. Tenue de ville is smaakvol en daar horen niet teveel tierelantijnen bij. Een hoed helemaal niet jouw ding? Voel je dan ook niet verplicht. Je kan bijvoorbeeld ook voor een mooi haaraccessoire kiezen in de vorm van een bloem of een corsage. 

Accessoires en sieraden 

Qua accessoires is het motto: val niet teveel op! Bescheidenheid is gepast bij een tenue de ville dresscode. Denk dus aan eenvoudige pumps (liever geen laarzen!), een kleine enveloptas en niet teveel kleuren in de kleding zelf. Ook voor bijvoorbeeld oorbellen geldt, houd het classy en eenvoudig. Chic staat bij tenue de ville voor eenvoud. Vandaar dat er met name veel rustige tinten gedragen worden, die subtiel geaccentueerd worden door ton-sur-ton accessoires. Nudetinen en aardetonen zijn prachtig en geschikt, net als blauwe kleuren en pastels. Maar ook een mooie, smaakvolle en meer opvallende kleur kan, bijvoorbeeld smaragdgroen. Let op: draag je een mantelpakje, dan is het not done om het jasje uit te doen!   Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

             

 

tenue de ville

Tenue de ville, een moderne interpretatie 

Ga je naar een feest waar de tenue de ville dresscode waarschijnlijk minder traditioneel geïnterpreteerd wordt, dan mag een vrouw bijvoorbeeld ook een broekpak dragen. Ook mag een jurk of mantelpakje een iets meer informele look hebben en meerdere of opvallende kleuren hebben. Vooral in materiaal is er meer mogelijk. Is een meer geklede jurk bijvoorbeeld van satijn, zijde of crêpe: als je de dresscode meer losjes interpreteert kan je ook voor bijvoorbeeld kreukvrij linnen of een mooie viscosekwaliteit gaan. Een eigen draai aan de dresscode tenue de ville geven? Bekijk de collectie jurken en bepaal je smaak. 

Lengte van je jurk

Bij tenue de ville altijd onderwerp van gesprek: de lengte van een jurk of rok. Wederom de vraag of je voor de ruime interpretatie van de dresscode gaat of niet. Officieel moet een jurk over de knie zijn, waarmee bedoeld wordt dat deze mag rusten op de onderzijde van de knie (hij hoeft dus niet tot op de kuiten te zijn). Veel vrouwen vinden dit net iets te ingetogen en formeel en kiezen voor een valling op of net boven de knie. Korter is zowel in de moderne als de traditionele opvatting een no-go. Probeer dat dus als het even kan te vermijden. 

Corrigerend ondergoed: de basis voor je outfit 

Zoals altijd en overal begint succes bij de basis. Dat betekent goede shapewear die ervoor zorgt dat je er fantastisch uitziet in je outfit. Kies voor shapewear die prettig zit en koop corrigerend ondergoed vooral niet te klein, daarmee zul je allerminst betere resultaten bereiken. Corrigerend ondergoed is er niet alleen voor de grotere maten. Ook als je minder vol bent, kan een shapend jurkje je figuur nog beter accentueren. Je kan je niet zelfverzekerd genoeg voelen toch? Tenue de ville, jij bent er voor geboren!  

 
Tenue de ville voor de heren

Je weet nu zelf tot in detail wat de do's en de don'ts zijn van dit kledingvoorschrift. Maar wellicht heb je ook een heer aan je zijde en dan willen jullie er natuurlijk op en top op elkaar afgestemd uitzien. Als je deze kledingtips voor mannen volgt, zijn jullie samen een picture perfect! 

Heren dragen: 

 •           Een kostuum, confectie of uit een maatpakatelier 
 •           Een gilet is optioneel  
 •           Geschikte kleuren zijn grijs, blauw, lichte aardetinen of eventueel zwart  
 •           Schoenen en sokken zijn qua kleur aangepast aan het kostuum. Ze mogen een eyecatcher zijn! Vergeet ook niet de riem. Brogue schoenen zijn perfect.  
 •           Een stropdas, bij tenue de ville absoluut de eyecatcher en manier om je persoonlijke smaak te accentueren. Houd het wel subtiel.  
 •           Een overhemd, de kleur hiervan is altijd lichter dan de kleur van het pak zelf 

 


tenue de ville