Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang €5 shoptegoed

Dresscode oud & nieuw

Nog even aftellen en het nieuwe jaar gaat van start! Barst jij van de goede voornemens en plannen voor het nieuwe jaar of hoop je gewoon weer op dezelfde voet door te gaan? Wat je doel ook is, allereerst ga je een geweldige partynight tegemoet waar glitter en glamour de klok staan. Als er één feest is waarbij je groots mag uitpakken en over de top kan gaan, dan is het wel voor de uitgaansavond op oudjaar. Dus verzamel glitters en pailletten, heftige make-up en eyecatching sieraden. Het is tijd voor oud en nieuw, feesten tot de zon opkomt!   

Kledingvoorschriften oud en nieuw

Vier je oud en nieuw buiten de deur, in een club, discotheek of cafe? Dan kan je outfit niet uitbundig genoeg zijn! Heel veel vrouwen gaan sexy gekleed in een partydress, vaak in zwart en voorzien van feestelijke details zoals pailletten, steentjes of glanzende stoffen. Ook zijn er veel feestelijke dessins te zien met metallic look of grafische elementen en zijn jurkjes versierd met chiffon en kant. Dat geeft een rijke en exclusieve look aan elke feestelijke jurk. Dat het met oud en nieuw erg koud kan zijn, weet iedereen. Dus doe je er verstandig aan om je partydress te combineren met een panty, liefst in zwart. Dat past ook perfect bij de stijl van een oud- en nieuwfeestje. Classy en feestelijk! Hoewel vooral zwart populair is, is het absoluut niet zo dat kleuren niet zijn toegestaan. Een mooie partydress met heldere en diepe kleuren of poedertonen zijn ook perfect geschikt. Houd er wel rekening mee dat een kleur veel invloed heeft op je uitstraling. Zorg er dus voor dat je van tevoren goed kijkt of een bepaalde kleur je staat. Je kan bijvoorbeeld even een kleuranalyse doen en bepalen wat voor kleurtype je bent. 

Silhouet

Geen voorschriften, dat schept mogelijkheden maar maakt het ook noodzakelijk om zelf keuzes te maken! Vraag je vriendinnen wat ze dragen. Met name of het kort of lang wordt. Op basis daarvan kun je dan zelf ook een keuze maken. Voor echte oud en nieuw gala's kan lang gewenst zijn, maar vier je feest in een cafe dan is een cocktailjurkje vaak gebruikelijker. Je hebt keuze in tal van silhouetten. Rechte pencildresses zijn populair, maar ook strapless jurkjes zijn supervrouwelijk. Daarnaast is er een trend van girly jurkjes met uitlopende rokgedeeltes met daaronder bijvoorbeeld tule. Erg romantisch! Bedenk goed wat bij je past. Houd je van vrouwelijk sexy of juist van meer meisjesachtig? Recht en aansluitend past bij de sexy stijl, een meer zandloper-achtig silhouet is romantischer en meer meisjesachtig.  

Accessoires

Als er in het jaar een specifiek moment is om met accessoires uit te pakken, dan is het met oud en nieuw! Begin dus met het omdraaien van je juwelenkistje en kijk wat voor extravagants je hebt. Kies een centrale kleur, goud of zilver en neem dat als uitgangspunt. Kies voor statement oorbellen of een ketting. En ook grove armbanden en grote ringen mogen! Wil je echt een statement maken? Haarsieraden zijn dan ook geweldig... En tot slot mag een partyclutch niet ontbreken. Daar kunnen al je spulletjes in, functioneel en stylish tegelijk! 

Schoenen

Een partydress krijgt pas echt klasse als je 'm combineert met mooie hakken. Draag bij voorkeur pumps of enkelboots, want je benen mogen gezien worden. Heb je vaak last van zere voeten als je hakken draagt? Draag inlegzooltjes die voor demping zorgen en blaren voorkomen. Never stop dancing! 

Oud en nieuw: wat te vermijden

Oud en nieuw jurkjes zijn sexy en dus soms ook wat bloot. Je basis onder de kleding moet dus helemaal tiptop in orde zijn. Uitstekende (of juist missende) beha's zijn een echte no-go. Er zijn hulpmiddeltjes genoeg waarmee je je ondergoed onzichtbaar maakt of kleding vast kunt plakken. Een goed voorbeeld zijn onzichtbare plakbeha's. Wil je een buikje of lovehandlesverdoezelen? Kies dan voor shapewear. Bijvoorbeeld een broekje of onderjurk of een shapende panty!   


Alle tips en suggesties voor een te gekke oud en nieuw in je opgenomen? Dan kan het shoppen voor een partydress echt gaan beginnen. Hieronder zie je een selectie van onze feestelijke jurkjes, maar er is nog veel meer!