• Vóór 14 uur besteld: zelfde werkdag verzonden
 • Gratis verzending binnen NL
 • Nieuwsbriefkorting € 5
 • 0172 706015 of klantenservice@dressesonly.nl

Kerstdiner

Kerstdiner kleding

Met het toenemen van het aantal kerstliedjes op de radio, maak jij je meer en meer zorgen over je kerstoutfit. Want wat moet je nou in vredesnaam aan naar het kerstdiner? Als mede-modeliefhebbers kennen wij dat probleem natuurlijk als geen ander. Daarom helpen wij jou een handje, zodat je zeker weet dat je dit kerstdiner écht de perfecte outfit aan hebt. Met kerstproof-garantie…

Looks in deze webshop
Meteen kleding shoppen voor het kerstdiner? Bekijk dan het kerstjurken.  

Kerstdiner dresscode samengevat

 • - Kies voor een opvallende jurk met pailletten, glitters of rijke stoffen
 • - Niet te strak (of stretchstof) bij de buik
 • - Hakken kunnen uit de kast
 • - Drukke jurk? Rustige sieraden. Rustige jurk? Drukke sieraden
 • - Zorg dat sieraden niet in het eten kunnen hangen
 • - Waterproof make-up
 • - Laat je ogen spreken
 • - Je figuur extra strak? Kies voor goede shapewear

Jurken voor het kerstdiner 

Natuurlijk het belangrijkste onderdeel van je totale look: een mooie feestjurk. Voor een kerstdiner is het handig als je jurk aan de volgende twee eigenschappen voldoet:

1. Je wilt er de show mee kunnen stelen.
2. Je wilt er nog in kunnen eten en bewegen.

Probeer een jurkje altijd te keuren op bovenstaande eigenschappen. Het is bijvoorbeeld niet heel handig om een superstrak jurkje te dragen zonder stretchmateriaal. Je kunt zo niet genieten van je diner, want je bent alleen maar aan het checken of je jurk niet uitscheurt. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je constant moet opletten dat je niet teveel eet. Zonde! Is die strakke jurk nou echt een beauty? Bewaar hem dan voor een kerstborrel, waar je niet overdadig eet en ook niet hoeft te zitten.
Do’s voor je kerstdiner-jurk: wijdervallend rond de buik (verhult volgegeten buikjes), of gemaakt van stretchmateriaal. Ook belangrijk: niet te kort. Zo weet je zeker dat niemand kan zien wat er onder je jurkje zit. En het belangrijkste: leef je uit met glitters, sparkles, pailletten en rijke stoffen zoals zijde. Zo ben je ervan verzekerd dat je jurk ook aan eigenschap nummer 1 voldoet. Twijfel je over de kleur? Zwart is altijd veilig. Wil je een keer wat anders uitproberen? Check dan eerst welk kleurtype jij bent.

Extra tip: zorg voor een matchend vestje voor het geval het wat frisjes wordt aan de eettafel. 

Schoenen bij het kerstdiner 

 Oké, je hebt de geschikte jurk gevonden. Nu de rest nog! Het kiezen van een perfect paar schoenen voor bij je feestjurk kan lastig zijn. Sowieso staat een hak(je) altijd chic. Het kerstdiner leent zich daar perfect voor, want je hoeft vaak alleen maar te zitten! Zelfs als je geen held op hakken bent, kun je nu een keer je favoriete high heels uit de kast trekken. Zwarte pumps zijn (bijna) altijd een goede keuze. Safe, en matchend bij haast elke andere kleur. Schoenen in dezelfde kleur als je jurk kunnen ook erg mooi zijn. Let er dan wel op dat de kleur van je schoenen ook een beetje past bij de kleur van je panty. Een dikke zwarte panty met poederroze pumps kan nogal een hard contrast zijn.

Mode-accessoires tijdens kerst

Bij een kerstoutfit horen natuurlijk een paar mooie accessoires. Welke en hoeveel hangt echter heel erg af van de uitbundigheid van je jurk. Verblindt je jurk je vrienden en familieleden al bijna met de hoeveelheid glitters of pailletten? Houd je sieraden dan rustig. Kies voor een bescheiden gouden of zilveren armbandje en/of ketting. Heb je gekozen voor een little black dress? Ga dan gerust los met sieraden! Kies voor een mooie statementketting en maak je look af met oorbellen met matchende stenen.

Extra tip: Zorg ervoor dat de sieraden die je kiest die niet in je feestmaaltijd kunnen hangen. Een armband met allerlei franjes is niet de meest handige keuze, net als een te lange ketting.

Panty bij je kerstjurk

Blote benen staan vaak prachtig, maar zijn helaas wat frisjes rond de feestdagen. Een goede panty is daarom noodzaak. Hoewel je het misschien niet zou denken, kan het kiezen van de juiste panty nog best lastig zijn. De panty kan te dik of te dun zijn. Ook kan de kleur het nét niet zijn.
Meestal is een zwarte panty een goede keuze. Is je jurk lichter van kleur? Kies dan ook voor een panty met een lagere dikte. Wil je een keer opvallen? Dan biedt Dresses Only ook knalrode of –oranje panty’s. Leuk als je jurkje verder simpel is! Ook leuk voor de kerst: een donkerblauwe panty. Net even anders, maar toch veilig.

Kerstproof make-up

 De finishing touch: kerstdiner-proof make-up. Knalrode lippenstift is prachtig – wanneer de kleur bij je jurkje past – maar let er wel op dat deze helemaal waterproof is met al die drankjes.  Niets zo oncharmant als alleen nog wat roodgekleurde liprandjes. Laat je ogen knallen: smokey eyes zijn tijdloos en altijd elegant. Ben je een blondine? Maak je smokey eyes dan iets minder hard. Een fijne blos op je wangen zorgt voor een gezonde touch in je gezicht tijdens deze koude winterdagen én maakt je look compleet.
 

Onder je outfit tijdens het kerstdiner 

Ben je onzeker over je figuur in je nieuwe jurk, of kan het gewoon allemaal wel nét iets strakker? Dresses Only biedt shapewear waardoor elke vrouw zich weer op en top zelfverzekerd voelt. Voor elk probleemgebied vind je bij ons de ideale oplossing. Belangrijk is dat je je shapewear niet te klein koopt. Wanneer je de juiste maat koopt, zit de shapewear ook nog eens comfortabel. Alleen voor grote maten? Helemaal niet! Zelfs de kleinste maatjes vinden bij ons shapewear zodat je echt nérgens meer onzeker over hoeft te zijn.
Fijne kerst!