trustpilot

Dresscode: kantoor

dresscode kantoor
dresscode uitgaan

In een formele kantooromgeving loop je het risico dat je jezelf een beetje kwijtraakt. De heren gekleed in een stemmig grijs, donkerblauw of zwart pak en de dames in een mantelpakje of een pantalon met blouse of top. Niet nodig hoor, ook op een kantoor kan je jouw eigen stijl uitdragen. Mixen en matchen is de sleutel naar succes! 
Begin je net met een nieuwe job en ben je een kat-uit-de-boom-kijktype? Dan is het wellicht verstandig om neutraal te starten. Kies voor een zwart jurkje met een vestje of een blazer en laat met je favoriete (niet te uitbundige) sieraden al zien wat jouw persoonlijke smaak is. Kies bijvoorbeeld kleur of een apart ontwerp. Ontdek eerst hoe je nieuwe collega's gekleed gaan en breng stap voor stap jouw eigen identiteit meer naar voren. Zo kun je ook aftasten wat wel en niet geaccepteerd is. Kleur breng je aan door bijvoorbeeld te kiezen voor een opvallender blazertje. Of draag juist een jurk in kleur en combineer die met een jasje in een basistoon. In een sjaal of met je laarzen of schoenen kun je zeker ook varieren. Een kleurtje of dessin doet ontzettend veel voor je! Je favoriete sjaal kan dus best als je 'm combineert met een rustige outfit. 

Kantoor: wat te vermijden
Wat echt niet kan in een formele, zakelijke omgeving, dat zijn natuurlijk te korte jurkjes en rokjes en een te diep decollete. Let ook op de benen, een panty is vaak gewenst. Ook in de zomer. Bovendien zijn mouwtjes vaak gekleder dan bijvoorbeeld een jurk met spaghettibandjes of een mouwloze top. Wat betreft make-up is het verstandig ook niet al te erg uit te pakken. Ga voor een subtiele make-up met een gloss en wat neutrale oogschaduw. Geen rode lippen of te donkere ogen.