Dresscode casual chic

Casual chic is een combinatie tussen de dresscodes casual en smart casual. Je komt de dresscode bijvoorbeeld vaak tegen op feestjes bij mensen thuis, etentjes of op kantoor. Omdat de dresscode tussen twee dresscodes in valt, kan het lastig zijn om te bepalen wanneer een outfit nu casual chic is en wanneer té casual of té chic. Maar met een aantal goede tips heb jij geen enkel probleem meer om casual chic voor de dag te komen!

Kledingvoorschriften casual chic

Onder de dresscode casual chic vallen goed draagbare outfits met een chic tintje. Denk aan een nette broek met een blouse of vestje, een donkere spijkerbroek met een blazer of natuurlijk een jurkje. Gekleed, stijlvol en comfortabel: daar draait het om bij deze dresscode. Hoewel je outfit een casual tintje mag hebben, moet deze wel ‘af’ zijn. Om ervoor te zorgen dat je outfit van a tot z klopt kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van mooie sieraden. Denk aan een mooie ketting, oorbellen of een horloge. Sieraden maken je outfit bovendien vrouwelijker. Sowieso spelen accessoires bij deze dresscode een belangrijke rol. Deze zijn namelijk ideaal om een casual outfit een chic tintje te geven. Vergeet ten slotte je schoenen niet: die moeten netjes zijn. Zowel pumps als laarsjes matchen prima bij een casual chic outfit. Een groot voordeel van de casual chic look is dat je deze kan combineren met de laatste trends. Casual chic is namelijk ook stijlvol en fashion forward!

Casual chic: wat te vermijden

Draag als de dresscode casual chic is geen outfit die echt van top tot teen chic is of juist helemaal casual. T-shirts en sweatstof zijn absoluut not done. Pas ook op met te korte jurkjes. Die zijn niet chic én niet casual.