Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang €5 shoptegoed

Dresscode bruiloft

Wat is de dresscode voor bruiloften? Belangrijk om te weten als je binnenkort een huwelijk hebt: welke kleding trek je aan? Misschien ken je het bruidspaar niet zo goed, staat er geen dresscode op de uitnodiging of weet je niet wat je van het weer of de feestlocatie moet verwachten. Dan is het nog best lastig om te bedenken wat je zult aandoen. Wat is de algemeen aanvaarde dresscode voor een bruiloft? En welke kleding (die bij jou past!) jij dragen om aan deze dresscode voor een trouwerij te voldoen?

Dresscode bruiloft: vraag het de ceremoniemeester

Er zijn verschillende manieren om uit te vinden wat je het beste kan dragen naar een trouwerij. Tegenwoordig hebben veel bruidsparen een ceremoniemeester. Stuur een mail of bel diegene op en vraag wat de dresscode voor de bruiloft is. Het is handig om concrete vragen te stellen: wordt kleur op prijs gesteld of juist niet? Kan een jurkje met een vestje of is een blazer meer geschikt? Is het feest buiten of binnen? Is er een kleur die niet gewenst is in verband met de kledingkleur van de bruid of bruidegom? Met een paar vragen kan je veel te weten komen. Is er geen ceremoniemeester, dan mag je deze vragen ook gerust aan het bruidspaar zelf stellen. Of misschien ken je iemand die heel dicht bij hen staat. Een mail is zo gestuurd! 

         Tips voor de dresscode op een bruiloft

  • De bruid is het middelpunt van de dag, respecteer dat
  • Wit en creme zijn uit den boze in je kleding
  • Overdag niet te sexy of te bloot
  • Verkies een gekleurde jurk boven zwart
  • Stijlvolle accessoires overdag, 's avonds partywear
  • Shapewear zorgt voor een ultieme look
  • Vergeet de panty's onder je cocktailjurk niet     

Kledingvoorschriften voor een bruiloft   

Zoveel bruidsparen, zoveel smaken. Dus een echte dresscode voor een bruiloft is er niet. Tenminste, als er geen specifieke dresscode op de uitnodiging staat natuurlijk. Wil je op safe spelen, dan is een mooie jurk altijd goed. Voilestoffen, chiffon en mooie details zoals bijvoorbeeld plissé, kraaltjes of een riempje maken een outfit extra sprekend. Combineer met een jasje of vestje, mocht je het koud krijgen. Qua schoenen en accessoires is het belangrijk om in dezelfde sfeer te blijven als de rest van je outfit. Dus ga voor een opvallende jurk of kleding en kies dan rustige accessoires uit. Of draai het om en ga voor eenvoud in je outfit en schoenen en een tas waarmee je echt een statement maakt. Gaat je partner ook mee naar de bruiloft? Probeer je outfit op elkaar af te stemmen, bijvoorbeeld door de kleur van jouw outfit terug te laten komen in zijn hemd of das. 

Bruiloft: wat te vermijden

Als er geen duidelijke dresscode is, dan kan je eigenlijk niet echt iets fout doen. Behalve wit dragen, doe dat echt nooit! Houd in je achterhoofd dat je naar een feestelijke gelegenheid gaat, helemaal zwart zou dus ook wat minder geschikt kunnen zijn. Kies een outfit die daarbij past en ook aansluit op je persoonlijkheid. Doe dus niet iets waar je je niet prettig bij voelt. Er zijn daarnaast wat kledingkeuzes die over het algemeen not done zijn voor een bruiloft. Bijvoorbeeld een spijkerbroek, een t-shirt, slippers, een korte broek of een driekwart broek. Let ook op de gouden regels over te kort en te strak. Natuurlijk mag je outfit sexy en vrouwelijk zijn, maar het is de bruid die vandaag in het middelpunt van de aandacht hoort te staan. Geschikte outfit shoppen voor een bruiloft? Klik en bekijk de collectie!