Dresscode Black Tie

Black tie op de uitnodiging? Dat wordt een top of the bill feest! Echt iets om naar uit te zien, maar misschien levert het je ook nog hoofdbrekens op. Wat draag je precies als de dresscode black tie is?

Black tie: kledingvoorschriften

Black tie geldt als dresscode voor galafeesten en exclusieve party's. Zien en gezien worden, daar draait het om. Vrouwen dragen bij deze dresscode een lange jurk of eventueel een zeer chique cocktailjurk. Vaak is de stof van de jurk exclusief, puur en glanzend. De jurk mag mouwen of schouderbandjes hebben of strapless zijn. Een decolletee mag, maar hoeft niet perse. De jurk die je bij een black tie dresscode draagt, maak je compleet met halflange handschoenen, een klein tasje of buideltje, smaakvolle sieraden en hoge hakken. Het haar is meestal omhoog gedragen of opgestoken. Wil je niets aan het toeval overlaten? Finish dan je look met een mooie manicure en een professionele make-up. Leg de nadruk op of je ogen of de lippen.

Black tie: wat te vermijden

Zoals gezegd, een korte cocktailjurk mag als deze op en top chic is. Maar bij twijfel doe je er verstandig aan om gewoon voor lang te gaan. Zorg voor een goede basis onder je jurk, want zichtbare behabandjes zijn echt uit den boze. Let er ook op dat je sieraden goed verzorgd zijn. Geen plastic of nepstenen, het is de bedoeling dat je sieraden absoluut de outfit versterken in plaats van naar beneden halen. Draag nooit laarzen.