Dresscode

Wat is een dresscode?

Wellicht heb je jezelf deze vraag wel is gesteld. Een dresscode betekent letterlijk een richtlijn waar een (of meerdere) kledingstukken aan moeten voldoen. Er zijn vele verschillende dresscodes die allemaal kunnen worden ingezet bij verschillende evenementen die je gaat bezoeken. Vaak vind je de dresscode terug op de uitnodiging die je voor het evenement hebt ontvangen, zoals bij een bruiloft of gala. Heb je binnenkort een gelegenheid op de planning met een specifieke dresscode? Kijk eens op Dressesonly.nl en vind de perfecte jurk! 

Verschillende dresscodes

Ben je uitgenodigd voor een evenement met een specifieke dresscode maar heb je geen idee waar je aan moet denken? Wij helpen jou graag met het vinden van de juiste dress die perfect past bij de dresscode van jouw evenement.

  • Black Tie is een dresscode die vaak wordt gebruikt bij feestjes en bruiloften. Hoge hakken en lange chique avondjurken zijn absoluut een must wanneer de dresscode Black Tie is. Bijzondere details of een hoge split maken de jurk extra speciaal. 
  • Casual Chic is een dresscode de net iets chiquer is dan de Smart Casual dresscode. Met de dresscode Casual Chic kan je gemakkelijk een casual dress dragen met een mooie blazer of high heels, zolang casual maar met chic gecombineerd is!  
  • Cocktail is vooral erg populair bij strandfeestjes en soms zie je het ook terug bij bruiloften. Dé ideale jurk is de cocktailjurk, hoe kan het ook anders. Als de dresscode Dresscode Cocktail is mogen een clutch en high heels niet ontbreken bij jouw outfit.
  • De dresscode gala kent striktere kledingvoorschriften dan bijvoorbeeld bij een cocktail of casual chiq dresscode. dresscode Gala is een formele dresscode waarbij een lange galajurk een must is! Bepaal aan de hand van het evenement welke kleur je het beste kan dragen. 
  • Tenue de Ville is een dresscode die je het best kunt omschrijven als casual. De ene keer is de tenue de ville dresscode strenger dan de andere keer. Vraag dus altijd aan de gastheer/vrouw wat er bedoelt wordt met tenue de ville.