trustpilot

Business jurken

business jurken

Businessjurken online kopen

Je kan ze dragen naar kantoor, naar de praktijk of naar je eigen bedrijf: classy businessjurken. Het verbaast ons niet dat zoveel vrouwen graag een jurk dragen naar hun werk. Het is de perfecte manier om je eigen vrouwelijke stijl te benadrukken en tegelijkertijd professionaliteit uit te stralen. Gelukkig zijn er steeds meer plekken waar een mooie jurk ook echt wordt gewaardeerd. In tegenstelling tot een aantal jaar geleden, toen vrouwen in een businessomgeving nog liever gezien werden in een mantelpakje of een broekpak dat hun meer op mannen deed lijken. Ja dames, we mogen wezen wie we zijn en een classy businessjurk hoort daar gewoon bij! Hopelijk kan het ook op kantoor bij jou. 

Waar moet je op letten als je een businessjurkje zoekt? 

Tips voor businessjurken  
Het ene kantoor is het andere niet. In de ene werkomgeving draag je zonder problemen een jurkje boven de knie of zonder mouwen, in een meer vertegenwoordigende of representatieve omgeving wordt een meer ingetogen businessjurk juist gewaardeerd. Denk in dat geval aan een zakelijke jurk met mouwen, lange mouwen of met een lengte die meer gepast is. Een jurk met knielengte is dan aan te bevelen. 
   
  Hetzelfde geldt voor prints. In de ene werkomgeving geen punt, in een andere business absoluut not done. Dus probeer als je net nieuw bent te ontdekken op wat voor soort kantoor je werk. Zijn frivole, maar toch zakelijke jurkjes op jouw werk een go of no go? 
   
  Zorg bij het dragen van een businessjurkje altijd voor ingetogen accessoires, dus een eenvoudig kettinkje, slechts maximaal een paar ringen en kleine oorbellen. Zo houd je de outfit echt zakelijk en leidt niets af van waar je inhoudelijk op je werk mee bezig bent. 
   
  Make-up bij je businessjurk bepaalt hoe je outfit overkomt. Houd het neutraal en verzorgd, die rode lippenstift is meer voor het borrelen na kantoortijd. 
   
  Panty's zijn ook regelmatig onderwerp van gesprek. Er zijn bedrijven waar je niet met blote benen mag verschijnen (of met blote armen). Lees de kledingvoorschriften dus voordat je op je eerste werkdag verschijnt en je outfit ongepast blijkt te zijn. Wat in de ene kantooromgeving als een prima zakelijke jurk wordt beschouwd, is elders te kort. Ga voor knielengte in het begin, dan speel je altijd op safe. 
   
  Hakken maken je businessoutfit af, zeker als je een jurk draagt. Maar ook hier geldt: ga niet over de top. Hoge hakken mogen absoluut, maar houd het design dan simpel. 
   
  Werk je in een kantoor met airco? Combineer je businessjurkjes dan met een vestje of blazer. Of draag een zakelijke jurk met lange mouwen. Werken in de kou is nooit leuk!