Dag gast op een bruiloft: wat heb je nodig?

Je bent uitgenodigd voor een bruiloft. Voor veel mensen geen alledaags evenement. Wat neem je eigenlijk mee als gast? Hier vind je een lijst met alle ingrediënten voor een handtas waarmee je op alles bent voorbereid. En als we zeggen alles, dan bedoelen we alles! Laat de grote dag maar komen, je bent klaar om te feesten totdat de zon opkomt! 

 

♥    Zonnebrandcrème. Uiteraard moet het geluk aan je zijde staan als je in dit koude kikkerlandje een zonnestraal op je bruiloft wilt zien, maar als dit het geval is moet er gesmeerd worden. Om de huid te beschermen is het verstandig om voor een zonnebrandcrème te kiezen met een hoge factor. Vergeet ook niet je lippen in te smeren! Niemand wil er uitzien als een kreeft op de foto’s die jaren later nog in huis aan de muur hangen. Zonnebrandcrème is dus niet alleen goed voor de huid, maar ook voor de reputatie. En niet alleen voor het bruidspaar, zeker ook voor de gasten! 
     
♥    Pleisters en zooltjes. Onder het geweldige jurkje dat je draagt als je naar een bruiloft gaat, hoort natuurlijk een paar hakken. Vrouwelijk, maar niet praktisch. Zorg daarom dat je voorbereid bent op de komst van blaren met goede zooltjes en pleisters. Pleisters zijn sowieso een must-have in je handtas als je kinderen meeneemt naar de bruiloft. Stel je voor dat ze je outfit besmeuren! 
     
♥    Kleine tussendoortjes. Niets is meer vervelend dan een knorrende maag tijdens de speech of in de kerk. Zorg daarom dat je altijd iets bijhebt om dat hongerige gevoel tegen te gaan. Je kunt het altijd nog weggeven aan die vriendin die chagrijnig word als ze honger heeft, hier redt je wellicht de bruiloft mee en krijg je gedurende de dag steeds meer ruimte in je tas.
     
♥    Een extra paar (platte) schoenen. Zooltjes en pleisters werken bijna altijd tegen de blaren, maar stel dat je hak afbreekt of je tijdens het dansen je enkel verzwikt! FDrama! Om te voorkomen dat je op blote voeten verder moet feesten is het verstandig om altijd een paar ballerina’s of slippertjes mee te nemen. Zo kun je alsnog volledig gebruik maken van de dansvloer. Sowieso, op de meeste bruiloften zie je steeds meer dames op ballerina's en loafertjes wanneer de avond vordert. Gek is het niet, op een bepaald moment ben je gewoon klaar met die hakken en wil je feesten zoals het hoort! 
     
♥    Deodorant. Zeker op bruiloften die de hele dag duren is het onmogelijk heel de dag fris te blijven. Voor de kleine handtas zijn er ook mini-flesjes op de markt. Perfect voor een fris gevoel gedurende de hele dag! Draag je een donker jurkje, kies dan voor deo die speciaal voor donkere kleuren geschikt is. Dat voorkomt vlekken en plekken. Denk trouwens ook aan een pakje kauwgum of pepermuntjes voor een fris gevoel in je mond. Ook fijn voor de medegasten.
     
♥    Entertaiment. Het is voor iedereen een lange dag. Neem daarom bijvoorbeeld voor de kids een kleurboek en kleurpotloden mee en voor de volwassenen een stok kaarten. Blijven ze allemaal zoet terwijl de bruid zich omkleedt.
     
♥    Settingspray. Make-up blijft normaal gesproken niet heel de dag mooi zitten, maar met de juiste settingspray hoef je je daar geen zorgen over te maken. Je kunt deze kopen bij de betere drogist of make-up winkel en voor de doe-het-zelvers is de spray gemakkelijk zelf te maken. 
     
♥    Veiligheidsspelden. Op een bruiloft doet iedereen zijn best om er op zijn mooist uit te zien. Het gebeurt wel eens dat er iets losraakt of scheurt. In dat geval ben jij de redder in nood. Met een paar simpele veiligheidsspelden kun je vele outfits en imago’s redden. Zelfs de Hollywood sterren zweren erbij!
     
♥    Iets om je warm mee te houden. Hiermee bedoelen we niet een fles goede whiskey, maar een jasje of vest voor over je jurk. S’avonds kan het zelfs op warme zomerdagen flink afkoelen. Om geen blauwtje te lopen (letterlijk) is dit een must-have voor in je tas. Of voor in de garderobe…
     

En dan is je EHBO-kit voor een trouwerij compleet. Heb jij jouw bruiloftsjurk al geshopt? Voor het geval je nog op zoek bent..bekijk dan eens de selectie hieronder! 

 

Jurken van Freebird Zwarte jurken Jurken met bloemenprint
Jurken van AAIKO Blauwe jurken Jurken met bohemianprint
Jurken van Dressesonly Rode jurken Jurken met animalprint
Jurken van Smashed Lemon Groene jurken Effen jurken
Jurken van Geisha Roze jurken Jurken met grafische print
Jurken van K-Design Bruine jurken Gestreepte jurken
Jurken van Tramontana Witte jurken Geruite jurken

 

 

Gerelateerde berichten
  1. Witte jurk aan naar een bruiloft? Witte jurk aan naar een bruiloft? Als het gaat om huwelijksetiquette is het een van de grootste vragen: mag je als gast een witte jurk aan naar een bruiloft? Logischerwijs wil je niet in het vaarwater van de bruid komen en ook niet alle aandacht op jezelf vestigen. Het is immer nie
  2. Wat te dragen naar een bruiloft? Wat te dragen naar een bruiloft? Vanaf het moment dat je de uitnodiging voor de bruiloft hebt binnengekregen begint het wikken en wegen al: wat moet ik toch eens aan? De meeste bruiloften hebben een dresscode, maar ook dat betekent nog niet altijd alles. In deze blog leggen wij je
  3. Jurken voor naar de kerk: tips en meer Jurken voor naar de kerk: tips en meer Steeds vaker horen wij van onze klanten dat veel van onze jurken ideaal zijn om naar de kerk te dragen. Niet verwonderlijk, want ook tijdens de mis wil je goed voor de dag komen. Wij zetten voor jou op een rijtje welke jurken onze klanten aanraden