12 lichaamsvormen en fashiontips

Vind jij lastig om kleding te vinden die past bij jouw lichaamsvorm? Trinny en Susannah hebben dé oplossing! Zij hebben een formule ontwikkeld waarmee elke vrouw haar eigen lichaamsvorm kan identificeren. In hun boek The Body Shape Bible staan 12 lichaamsvormen uitgelegd. En niet alleen de klassieke peer, appel en zandloperfiguur.

Welk figuur heb jij? 
Welk figuur heb jij? Dresses Only heeft ze voor jou op een rijtje gezet! Hieronder ga je in stappen heel eenvoudig naar jouw vorm. Om vervolgens heel veel tips te krijgen die je helpen om voor jouw figuur de ideale kleding te vinden. Zo zie je er niet alleen geweldig uit, maar voel je je nog beter! Wist je trouwens dat de SALE is begonnen? Shop jouw favorieten jurkjes nu met hoge korting!

Meteen naar de collectie van onze shapewear of leuke jurken shoppen, gewoon voor elke dag, een bruiloftjurk of een feestjurk? Dat kan natuurlijk ook! 

CELLO
Je hebt brede schouders, volle borsten en ronde billen en dijen. Je bent dus zoals men het noemt: curvy! Misschien kijk je weleens jaloers naar je vriendinnen die juist minder ronde vormen hebben. De kunst is om je sterke eigenschappen te omhelzen en te benadrukken en je niet te vergapen aan de eigenschappen van andere vrouwen. En hoewel een strakke skinny jeans of een hoogsluitende sexy dress minder goed past bij jouw figuur, zijn er kledingstukken en -stijlen genoeg waarin jij er fantastisch uit zult zien. Op weg naar de dansvloer zie je de starende blikken! Wow, she looks good! Een groot deel van je uitstraling zit in je lichaamshouding. Als cellofiguur moet jij alleen leren hoe je moet staan om een mooie houding in je lichaam te krijgen. Dus rechtop, schouders naar achter en je ziet er geweldig uit.  

Jouw aandachtspunten
Een wijde v-hals doet wonderen voor jouw borstpartij, deze lijn zorgt er namelijk voor dat je er optisch slanker uitziet. Bovendien kan je zo de aandacht vestigen op je jukbeenderen. Een verticaal dessin verbloemt je buikje en maakt je lichaam langer. Zorg er wel voor dat je altijd kiest voor smalle strepen, te brede strepen maken juist voller. En als je wat voller bent is een donkere basis beter dan een heel erg lichte kleur op de ondergrond van ke kledingstuk. Een juiste verticale accentuering kun je ook creëren door iets met verticale plooitjes te dragen, maar dat is wel iets gewaagder, omdat een verkeerde plooi je juist ook voller kan maken. Let hierbij vooral ook op de lengte van de jurk of rok. Wanneer de plooirok te kort is, lijkt het net een afdakje en worden de verticale strepen ineens schuin. Een verticale lijn ontstaat ook door het dragen van een lange ketting of een lange sjaal. Of het dragen van een slank gesneden silhouet of vest. Ga voor schoenen die je bovenbenen goed ondersteunen en tegelijkertijd je elegante enkels laten zien. Een stevige hak staat jou mooier dan een naaldhak. En dat geldt ook voor knielaarzen die beter staan dan laarzen die tot op de kuit komen. 

Geschikte jurken voor Cello figuur

PEER
De peer, een lichaamsvorm die in heel wat boeken en magazines al besproken is. Natuurlijk ontbreekt hij ook nu niet, want er zijn maar wat veel vrouwen die een peervormig lichaam hebben en het lastig vinden om zich goed te kleden. Jouw uitdaging ligt op de heupen en dijen, wat je ook doet, je raakt je curves daar niet kwijt! En waarom zou je dat willen? Misschien ben je ook wel ontevreden over je enkels en kuiten, omdat die wel wat slanker hadden gemogen. Denk vooral ook niet dat het iets met gewicht te maken heeft, het zit 'm puur in de vorm van jouw lichaam. Er zijn ook genoeg slanke peren! En vaak hebben peren ook een prachtig platte buik en een mooie slanke taille. Weet je hoeveel vrouwen daar ontzettend jaloers op zijn? Je decolleté is niet groot, maar je borsten zijn perfect voor mooie strakke tops. Je armen zijn bijna altijd perfect, een gespierde rug en een smalle taille maakt jou tot een bofkont! Leg de nadruk op je mooie bovenkant en houd de onderkant mysterieus. Met wat handige tips is dat een fluitje van een cent. 

lichaamsvorm peer

Jouw aandachtspunten 
Vermijd zakken aan de zijkant, ze leggen het accent op de verkeerde plek, en ga voor rechte broeken en jurkjes. Focus op je taille door bijvoorbeeld een riempje te dragen of een jurkje te kiezen dat op z'n smalst is in de taille. Draag je een los model jurkje dat met name in het rokgedeelte losser valt, dan vallen je heupen nauwelijks op. Dat riempje gebruik je weer om je slanke taille te accentueren. Let op met het dragen van prints op de benen en dat geldt ook voor zware stoffen en kledingstukken die aansluiten op je lichaam. Kies liever iets luchtigs en los! Overigens mag het op het bovenlichaam best wel mooi aangesloten zijn, want daar ben je erg mooi slank. Let er dus ook op dat je dit niet verbergt, ook niet wanneer je een jasje of blazer draagt. Kies altijd voor een getailleerd model. En kies geen jasje dat op de heup valt, maar juist erboven. Als de stof op de heup valt lijk je juist breder, terwijl een kort jasje met een taille juist zorgt voor een zandlopereffect. Rechte laarzen zijn perfect om de helft van je kuiten te verbloemen zodat je een mooie jurk of rokje perfect kunt dragen. Een mooie riem om je jas accentueert je smalle taille. En houd je van prints, kies ze dan met name op het bovenlijf of in accessoires. Donkere kleuren zijn het meest geschikt om je probleemzones te verbloemen, lichte kleuren draag je op het bovenlichaam.  


 

ZANDLOPER
Jouw figuur is de essentie van wat een vrouw vrouwelijk maakt. Jij bent gemaakt voor de mannen, want die zijn gek op zandloperfiguren. Maar kleding kiezen, dat is nog niet altijd zo makkelijk. Je voelt juist door je vrouwelijke vormen zo nu en dan een barrière om er trendy uit te zien. Want kijk naar al die modellen, ze zijn recht en een beetje boyish, ronde vormen zie je nauwelijks terug bij hen. Daarom is het niet zo gek dat je soms teleurgesteld in het pashokje staat. Je rondere borsten en korte taille maken je het niet gemakkelijk! En ook al vindt de hele wereld jou sexy, je denkt er zelf niet altijd zo over. De sleutel tot een perfecte outfit is om geen enkel deel van je lichaam ongezien te laten. Ben niet bang om aansluitende kleding te dragen. Je mag absoluut strakke gepaste kleding dragen die jouw rondingen laat zien en je torso uitrekt. Dat betekent: een decollete, pencildresses, rechte kleding en een mooie jeans waarin je vormen te zien zijn. Het resultaat zal absoluut fantastisch zijn. Voor een beetje extra zelfverzekerdheid is er altijd nog geschikte shapewear.

lichaamsvorm zandloper 

Jouw aandachtspunten
Een basiselement dat echt niet mag ontbreken in jouw kast is een wikkeljurk met v-hals. Door te spelen met de taille, ontstaat een slank en supervrouwelijk silhouet. De v-hals zorgt ervoor dat je decollete mooi en gepast zichtbaar is. Laat de lengte van een jurk of rok afhangen van de gelegenheid. Too much is niet nodig, dus op de knie kan juist het vleugje sexiness van je v-hals weer in evenwicht brengen. Ook doorknoopjurkjes en pencildresses en rechtere jurken staan jou geweldig. Moeilijker is de empire-lijn, ook a-lijn jurkjes laten jouw pluspunten niet optimaal uitkomen. Gouden regel: kies een jurk met taille. Kies voor schoenen met een iets bredere hak, want door een te slanke hak zul je wat voller lijken dan je daadwerkelijk bent. Een ronde neus of peep-toe doet jouw figuur veel meer eer aan, net zoals enkellaarsjes je vrouwelijker doen lijken dan lange laarzen. Wil je je taille extra accentueren? Draag dan een kort blazertje met de knoop boven de navel. Dat versterkt het zandloperfiguur!

APPEL
De appel, een welbekende lichaamsvorm voor vrijwel alle vrouwen. Met name rond de buik en taille is de appel rondgevormd en vrouwen zien hun vorm vaak naar een appeltje veranderen als ze in de menopauze komen. Herken jij je in deze lichaamsvorm? Jij bent een type waar iedereen graag mee knuffelt, aldus Trinny & Susannah. Hartstikke leuk, maar is het gemakkelijk om je leuk te kleden met dit figuur? Nee. Misschien heb je de neiging om jezelf te bedekken met veel stof en veel laagjes, maar dat zorgt ervoor dat er haast geen millimeter van jezelf meer te zien is. Dat is toch echt niet nodig! Want er zijn genoeg manieren om je appelvorm te camoufleren en daarnaast heb jij krachtige eigenschappen waar andere vrouwen jaloers op zijn. Met de juiste kledingtips en geschikte stoffen kan jij er tiptop uit zien! 

lichaamsvorm appel 

Jouw aandachtspunten 
Een smalle mooi gevormde wedge zorgt ervoor dat je slanke enkels nog mooier uitkomen. De traditionele jeans met lage taille kun je maar beter laten hangen. Ga daarvoor in de plaats voor een denimjeans met wijde pijpen een een sluiting boven de heupen. Kies voor een jurk die van onder de buste wijder uitloopt. bijvoorbeeld een a-lijn jurk. Of maak zelf een taille door je jurkje te combineren met een getailleerde, korte blazer. Zeker niet aan te bevelen: een riem in de taille of een print op een kledingstuk dat alle aandacht naar de buik trekt. Zorg liever voor een mooi decollete of een fraaie bewerking in de halslijn van het kledingstuk. Afhankelijk van je lengte is het belangrijk om niet te lange jurkjes te dragen. Heb je mooie knieën? Dan hoeft je jurk daar niet overheen te vallen. 

BELL
In je tienerjaren was jij een smal petit meisje met een mooie ronde bilpartij. Maar in de loop der jaren zijn er wat kilootjes bijgekomen. Je onderlichaam is breder geworden en dat vind je zelf niet echt heel prettig. Daarom vind je het moeilijk om geschikte kleding te vinden en kies je vaak voor gemak. Niet doen, alle sexyheid verdwijnt in jouw kledingkast wanneer je de strijd met je lichaam op gaat geven. Je bent nog steeds een kleine, mooie dame die haar rokjes en jurkjes kan afstoffen en wat vrouwelijkheid terug kan brengen in haar leven. Echt waar, er zijn heel wat vrouwen voor wie het lastiger is om een mooie outfit te shoppen passend bij hun figuur. 

Jouw aandachtspunten 
Creëer brede schouders met een jasje of jurk met schoudervullingen. Kies jasjes die tailleren net onder de borst, zodat je kunstmatig een zandlopervorm kunt creeren. Focus niet teveel op de onderkant van je lichaam met bijvoorbeeld te nauw aansluitende kledingstukken, zware stoffen, plooien of prints. Eenvoud is het mooiste voor jou, accenten kan je leggen in accessoires zoals een mooie ketting of armband. Jurkjes met een A-lijn zijn perfect voor jou, of kies voor een combinatie tussen een jurkje en jasje zodat het niet heel belangrijk is dat de jurk perfect aansluit in de taille. Verhul je niet teveel, een jurkje of rok op of net boven de knie kan prima. Dat geeft je een jeugdig uiterlijk en voorkomt een pasvorm die moe overkomt. Draag niet een zeer hooggesloten hals, maar ga voor een kraagje, v-hals of wat bredere ronde hals, zo maak je je lichaam optisch slanker. 


Geschikte jurkjes voor appel en bell figuur

KEGEL
Een lichaamsvorm die nog niet bij heel veel mensen bekend is. Je bent geen klassieke peer, want die heeft bredere heupen en volumineuze billen. Jouw belemmering voel je vooral iets verder naar beneden, bij de dijen. Jij denk dat iedereen alleen maar je dijen ziet en vraagt je vaak af hoe je ze het beste kan verbergen. Maar, wat een misverstand! Je ziet ze voornamelijk zelf en vergeet dat je een prachtig bovenlichaam hebt en een blik om jaloers op te zijn. En wat te denken van je slanke armen, mooie taille en slanke onderbenen. En, lucky you! Het is eenvoudiger om de onderkant van je lichaam te verbergen dan een groot decolleté of een buikje. En trouwens, als je aan tafel of aan je bureau zit, ziet helemaal niemand jouw persoonlijke probleem ;-)! 

Jouw aandachtspunten 
Elk verticaal patroon voor de onderste helft van je lichaam zal je helpen om je dijen slanker te doen lijken. Brede revers op een jas zullen de aandacht leggen op je schouders en zorgen voor een mooi gevormde torso. Kies voor een hoge stevige hak wat je benen langer maakt. Jurkje op het oog? Kies dan voor een jurk waarbij de aandacht naar het bovenlichaam gaat, bijvoorbeeld vanwege een speciale stof of een print. Houd de onderzijde eenvoudig en kies bij voorkeur een rokgedeelte dat niet te strak zit, maar losjes om het lichaam valt en zou de contouren niet al te krachtig laat zien. 

BAKSTEEN
Nou, wie wil er een baksteen zijn? Helaas hebben we geen betere naam kunnen bedenken om deze lichaamsvorm toe te lichten. Maar voel je niet vervelend, het is maar een titel en je ziet er echt niet uit als een baksteen. Wel heb je iets of wat mannelijke trekjes. Een jongensachtige platte bilpartij, een vrij rechte taille, rechte benen en brede schouders wat erg handig is voor een Olympische zwemmer. Een goede kans dus dat jouw kleding je mannelijkheid weerspiegelt. Je denkt er geen moment aan dat ook jij er vrouwelijk uit kan zien. Het vraagt inderdaad om wat denkwerk, maar er is wel iets wat je kunt doen! Glamour is voor jou het sleutelwoord. Kijk naar SATC ster Kim Cattrall. Ze is aantrekkelijk, charismatisch en ze zit bomvol zelfvertrouwen. En zij is toch echt een baksteen pur sang! 

lichaamsvorm baksteen


Jouw aandachtspunten 
Een glimmende band aan je top versterkt de vrouwelijkheid van de nek. Asymmetrische vormen op een rok of jurk laat jouw onderkant zweven. Kies zachtere kleuren en zachte, semi-transparante stoffen, daarmee laat je jouw vrouwelijkheid extra zien. En kleur: durf gewoon! Je kan het hebben. 

 

IJSJE
Als jong meisje was jij one of the guys, een echte tomboy. Samen met de jongens klauteren in bomen, dat vond je leuk. Maar in de puberteit kregen al je vriendinnen rondingen en bleef jij voor je gevoel achter: kleine borsten, geen heupen: je voelde je nog steeds een jongetje. Daar waar je vriendinnen aan de slag gingen met push-up beha's en jurkjes en rokjes, zag jij jezelf hierin totaal niet. En dus hield je het bij vestjes, jeans en t-shirts. Rokjes of jurkjes? Nog altijd durf je je er bijna niet aan te wagen. Maar realiseer je: al jouw curvy vriendinnen vergapen zich aan modellen op de catwalk die precies jouw figuur hebben. Wat zouden zij er ook graag zo uitzien. Maar weet je dat zij altijd moeite hebben om zichzelf in dit soort kleding te hijsen en dat de grote ketens met hun fashion forward items een ware nachtmerrie voor hen zijn? Ze zien de jurkjes en trends, proberen ze en zijn steeds weer teleurgesteld. Dus get yourself together en maak van je nadeel je voordeel: jouw slanke lijf is geboren om de mooiste trends te dragen! 

Jouw aandachtspunten 
Een gedrapeerde jurk past perfect bij jouw figuur. Het helpt je ook om wat extra body te creëren. Perfect dus als je jezelf graag wat voller ziet. Een keer een opvallender jurkje proberen? Ga dan voor een mooi dessin. Kies voor niet al te kleine printdetails, zoals bloemetjes. Daardoor zul je juist heel meisjesachtig lijken. Grotere prints zijn meer geschikt. Zeker als je nooit jurkjes draagt, kan het slim zijn om eenvoudig te beginnen. Een simpele pencildress in een eenvoudige kleur, zal je vrouwelijker maken zonder dat je je ongemakkelijk voelt. Absoluut het proberen waard! Een skinny jeans zal jouw slanke taille accentueren. Kies voor degelijke hakken die jouw dunne kuiten en bijzondere enkels benadrukken. 

 

PILAAR
Wanneer jij naar je oude schoolfoto’s kijkt, zie je jezelf staan, een kop groter dan de rest. Grote kans dat je vroeger baalde van je lengte en je moeder angstzweet bezorgde als ze kleren met je moest gaan kopen. Jurken en broeken waren altijd te kort! Omdat je zo lang bent kun je zware kleding prima dragen. Het is alleen de vraag of je weet waar je deze kleding kunt shoppen of naar welke outfit je überhaupt moet kijken? Je vindt jezelf misschien wel mannelijk en durft juist daarom minder makkelijk echt vrouwelijke kleding te kopen. Maar doe het gewoon! Je zult zien dat jouw rechtere figuur er juist zachter door wordt en je je steeds makkelijker gaat voelen in echt zwierige jurkjes. 

Jouw aandachtspunten 
Een verzameling en vouwtjes op een shirt maakt een breuk op jouw lange lichaam. Een horizontale lijn maakt je wat minder lang, dus bij een jurkje draag je prima een ceintuur of kies je voor een horizontale vlakverdeling. Of denk aan een dessin dat in een deel van het kledingstuk verwerkt is. Contrast in kleuren maakt je sowieso minder lang. Ook in materialen kan je extra vrouwelijke looks vinden. Zwierig chiffon, zacht satijn of een beetje kant: ze brengen allemaal de vrouwelijke kant in jou naar voren! Kies voor schoenen die een mooie balans hebben en goed ondersteunen. Omdat je benen nooit te lang kunnen lijken, is ton sur ton het beste. Maar je bent een lucky one, want met jouw lengte kunnen contrasterende schoenen prima. 

 

BOKAAL
Jouw silhouet ziet er uit als een mooi, vol wijnglas. Je bent ronder, misschien een beetje vierkant, van boven en je hebt een slank onderlichaam met dunne benen. Je hebt een behoorlijk volle boezem, best een buikje en je rug is best wel breed. Een probleem, zal jij misschien denken. Maar kijk eens naar je benen! Dat is alles wat we nodig hebben om op ons te focussen, want ze zijn gemaakt voor killerheels! Om je fantastisch te voelen is dat alles wat je nodig hebt. Met een jurkje aan, komen die prachtige benen mooi naar voren en ook in een jeans zie je er geweldig uit. 
 

Jouw aandachtspunten 
Een diepe v-hals zorgt voor een optische verkleining van je borstpartij. Laat je benen zien door te kiezen voor een jurk die net op of boven de knie valt. Draag elegante hakjes en combineer je jurk met een mooi jasje. Kies voor niet al te zware stoffen, hiermee leg je de aandacht weer op het bovenlichaam. 

lichaamsvorm bokaal
 

LOLLIPOP
Veel bekende celebrities hebben de vorm van een lollipop. Met jouw oogverblindende decolleté en eindeloze benen ben jij mans grootste droom. De vrouwelijke vorm van een Ferrari, zo zou Trinny het noemen! Terwijl avondjurken perfect zijn voor jouw figuur kan casual kleding voor jou een probleem zijn. Dat heeft mede te maken door je wat vollere boezem, ietwat lange bovenlichaam en meer jongensachtige billen en benen. Te korte mouwen, te korte topjes en hoog getailleerde broeken: je vindt ze een crime. Juist omdat je borsten wat voller zijn, maar je verder slank bent, kan je houding een probleem zijn. Maar blijf rechtop staan! En kies niet voor te kort getailleerde kledingstukken, want daarmee zal je de aandacht nog meer naar je bovenlichaam trekken en dat is juist niet wat je wilt. 
 
Jouw aandachtspunten :
Jouw perfecte schoenen hebben smalle hakken en accentueren daarmee jouw slanke benen. Eyecatchers op een jurk trekken de aandacht naar je middel. Kies altijd voor jurkjes waarbij de taillering rond de navel of lager licht, zodat je lichaam meer in evenwicht is. Plooitjes op het rokgedeelte: geen enkel punt! Ze geven je boyish onderlichaam juist wat extra ronding mee. 


VAAS
Pak een zandloper, rek hem een klein beetje uit, en daar ben je dan. De vaas! Je bent gemakkelijker te kleden dan een zandloper omdat je taille niet al te dun is.  Je hebt wel wat plattere billen, maar ach, wat geeft het?! Susannah is een klassieke vaas en heeft daar andere gevoelens bij. Herken je je in haar beleving? Je vind je borsten naar verhouding te groot en je buik voelt alsof hij van alle mogelijke vormen kan veranderen. Je bent ook niet zo enthousiast over je armen. Wanneer jij je kleding aantrekt, voel je je dik. En tot overmaat van ramp is er niemand die medelijden met je heeft. Ze zien in jou nog steeds een Playboybunny. Ook al ben je een grote vaas, je hebt nog altijd de proporties van een echte sexy vrouw. Grootte is hier geen probleem. Stijlen voor jou zijn specifiek. Aangesloten, getailleerde kleding geeft jou de ideale look!

Jouw aandachtspunten 
Een wijde hals helpt je schouders de balans te vinden met de rest van je lichaam. Een lage hals accentueert je vrouwelijke vormen en trekt de aandacht weg van de buik. Draag bij voorkeur mouwtjes, temeer omdat je je daar gewoon prettiger in voelt. Curvy girls hebben curvy schoenen nodig, dus draag bij voorkeur schoenen met een ronde neus en een bredere hak. Een jasje met een knoopje net onder de borst accentueert je smalste lichaamsdeel. Bekijk onze collectie blazers en vestjes!

Heb je je figuur weten te ontcijferen? Bekijk de collecties jurken en jurkjes in de webshop voor een outfit die bij jou past! Of shop de shapewear van Trinny & Susannah of Magic Bodyfashion

Jurken van Freebird Zwarte jurken Jurken met bloemenprint
Jurken van AAIKO Blauwe jurken Jurken met bohemianprint
Jurken van Dressesonly Rode jurken Jurken met animalprint
Jurken van Smashed Lemon Groene jurken Effen jurken
Jurken van Geisha Roze jurken Jurken met grafische print
Jurken van K-Design Bruine jurken Gestreepte jurken
Jurken van Tramontana Witte jurken Geruite jurken

 

 

 

 

Gerelateerde berichten
  1. Hoge hakken dragen zonder pijn: 4 tips Hoge hakken dragen zonder pijn: 4 tips Je noemt ze niet voor niets je killer heels. Want hoe mooi ze ook zijn, dat paar hoge hakken kan je de das om doen op elk feestje. Ging je nog met veel goede zin in je hippe jurk een gezellige avond tegemoet, als je pijn aan je voeten krijgt is dat
  2. Jurkjes om een buikje mee te verbergen Jurkjes om een buikje mee te verbergen Jurkjes voor een buikje zoeken, dat kan lastig zijn als je niet precies weet waar je op moet letten. Wij geven je handige tips die je helpen bij het vinden van jouw perfecte jurk. Je buikje verdwijnt als sneeuw voor de zon en je zult er geweldig ui
  3. Kledingadvies voor vrouwen met kleine borsten Kledingadvies voor vrouwen met kleine borsten Kleine borsten die je graag wat groter zou doen lijken? Daar hoef je echt geen plastisch chirurg voor te bezoeken. Slim kleding combineren helpt ook! Je kunt natuurlijk voor een jurk kiezen omdat de print of het model je aanspreekt. Slimmer is
  4. Kledingtips voor grote borsten Kledingtips voor grote borsten Sommige dames zijn gezegend met een grote boezem, alhoewel het soms ook juist heel vervelend kan zijn. Want welke kleding staat je nu eigenlijk het mooist? En hoe zorg je ervoor dat niet alle aandacht gefocust is op je decolleté? Met deze tips wee