Het duurt misschien nog een hele tijd, maar de nieuwste kleurkaarten voor de volgende zomer zijn gereed. De trendwatchers zijn druk in de weer met het spotten van de nieuwste trends op modegebied. Textilia heeft haar kleurkaarten gereed en deze willen we graag met jullie delen. Ook hebben we al een aantal tips van een bekende trendwatcher, Christine Boland. 

Volgens Christine Boland is wit de belangrijkste kleur van de volgende zomer. Dat zien we terug in de belangrijkste trend ‘Jong’. Daarnaast zien we ook dat wit erg belangrijk is samen met pastels en heldere accentkleuren. Ook zwart is van belang voor een goed contrast. Verder zien we naast deze neutrale kleuren veel heldere frisgewassen kleuren zoals rood, groen. blauw en turquoise. Paars gaan we ook veel terug zien.

De tweede belangrijke trend is ‘Klassiek’. Binnen dit thema is wit weer belangrijk in combinatie met wittige pastel tonen. Binnen deze trend zien we een groep natuurlijke basics die naar mosterdkleur neigen of rode aarde. Geel en blauw zijn in alle opzichten nog steeds belangrijk.

Deze trends zien we nu al opkomen. In het assortiment van Dresses Only zien we namelijk verschillende pastelkleurige zomerjurkjes en bruiloftsjurkjes. Ook zien we de mosterdkleur al regelmatig terug in de jurken

     Kleurkaart zomer 2013 (2)     Kleurkaart zomer 2013