Pas kwamen we een grappig artikel tegen, wat te maken had met lingerie. Wat weten en vinden de Nederlandse mannen en vrouwen eigenlijk van dit onderwerp? Een webshop voor lingerie en badmode voor vrouwen met een grote cupmaat, onderzocht dit thema onder ruim 450 vrouwen en mannen. Uit dit onderzoek kwamen een aantal opvallende uitkomsten. We hebben er een aantal op een rij gezet.

Zo’n 85% van de mannen geeft aan de cupmaat van hun vrouw te weten, maar volgens de vrouwen weet maar 56% van de mannen de werkelijke cupmaat. Zo denken mannen ook dat hun vrouw of vriendin doorgaans in de standaard cupmaten B, C en D vallen, terwijl hun partner eigenlijk grotere of kleinere borsten heeft. Weinig mannen schatten hun vriendin als cup A of als cup E of groter in.

De favoriete kleur lingerie is voor zowel mannen als vrouwen zwart. Een tweede plaats krijgt de kleur rood bij mannen, terwijl deze kleur bij vrouwen helemaal niet zo geliefd is. Vrouwen kiezen daarom voor wit als tweede keuze. Ook hebben veel vrouwen nog wel eens de voorkeur voor de praktische huidkleurige bh. Mannen vinden dit juist weer helemaal niks!

Wanneer je vrouwen vraagt hoeveel ‘goede bh’s’ zij nu werkelijk in de kast hebben, komt daar een gemiddelde van vijf tot zes bh’s per vrouw uit. Mannen daarentegen schatten dit aantal op bijna acht bh’s! Wat ook opvalt is dat hun vrouwen best wel meer geld mogen uitgeven aan lingerie, volgens de mannen. De meeste vrouwen vinden hun uitgavenpatroon daarentegen juist prima zoals hij is.

Tot slot geeft 55% van de mannen aan hun vrouw wel eens lingerie cadeau te doen. De vrouwen zijn het hier niet mee eens. Van de vrouwen geeft namelijk maar 32% aan dat ze wel eens lingerie cadeau krijgen.
Toch grappig om de verschillen in percentages tussen mannen en vrouwen te zien. Zo zie je maar weer dat mannen en vrouwen een totaal ander beeld hebben over het de bovengenoemde onderwerpen.

Ben jij zelf toevallig op zoek naar een goede bh? Dresses Only heeft plakbeha’s in het assortiment. Deze zijn erg handig onder bijvoorbeeld een strapless jurk. Zo heb je geen last van de bandjes die boven je partydress uitsteken. Ook zijn deze erg geschikt wanneer je een leuk jurkje hebt waarbij je rug bloot is. Zo zie je aan de achterkant geen band lopen! Meer weten over deze bh’s? Kijk bij ‘Tape, plakbeha’s en trucjes’ voor meer info!

         Lingerie