Kleine borsten die je graag wat groter zou doen lijken? Daar hoef je echt geen plastisch chirurg voor te bezoeken. Slim kleding combineren helpt ook! Je kunt natuurlijk voor een jurk kiezen omdat de print of het model je aanspreekt. Slimmer is het om altijd je eigen figuur als uitgangspunt te nemen. Een jurk die qua model bij je past versterkt namelijk je vrouwelijke pluspunten. Terwijl je minpuntjes handig weggewerkt worden... Wat zijn nu de beste tips en de grootste valkuilen als je jurkjes voor een kleine boezem zoekt?Lees snel verder, met de volgende tips weet je precies wat je voortaan wel en niet aan moet trekken om jezelf extra zelfverzekerd te voelen!
 

Borsten à la Kate Moss
Een jurk zorgt voor een vrouwelijk effect. Maar als je kleine borsten hebt, ben je misschien bang dat dit minder sexy is. Niets is minder waar: er zijn genoeg voorbeelden van prachtvrouwen met een kleine cupmaat. Topmodellen als Kate Moss hebben een geweldige uitstraling, die vaak een beetje stoer, zelfverzekerd en een tikje jongensachtig is.

Deze modellen weten natuurlijk perfect welke kleding goed staat bij hun kleine borsten en koketteren hier zelfs mee. Zie je kleine borsten dus niet als minpunt. Is je lijf goed verzorgd, dan zorgt je kleine borstmaat juist voor een jeugdig en sportief effect. Doe hier je voordeel mee.

 

kledingtips kleine borsten

 

DO’S VOOR KLEINE BORSTEN

 • Leg de nadruk op de taille
  Creëer een taille: door extra nadruk op je taille te leggen geef je bovenlichaam meer vorm. Dit zorgt voor de illusie van grotere borsten. Een smalle taille kun je gemakkelijk maken door een brede riem te dragen of een jasje of blazer waarvan de knoop net onder de borst zit.
   
 • Hoge halslijn
  Kies voor een hogere halslijn, zodat je een geflatteerde look hebt en niet ongewenst alle ogen naar je borsten doet trekken. Dames met volle boezems kiezen vaak voor een v-hals, maar misschien voel jij je juist onzeker als iedereen daar naar gaat kijken. Met een hogere halslijn ben je van dat probleem af. 
   
 • Focus op de schouders
  Trek de aandacht naar je armen en schouders. Bijvoorbeeld door een kort kapmouwtje te dragen en skin te laten zien of juist een mooi horloge of een aparte armband. Zo leid je de aandacht af. 
   
 • Rugdecollete
  Is er de gelegenheid, ga dan voor een rugdecollete. Alle vrouwen met een vollere boezem stoeien met de juiste support, terwijl jij lekker een keer zonder beha kunt gaan en ook nog je slanke rug kunt showen. Zo, dat is dan maar mooi jouw fantastische lijf! 
   
 • Aandacht voor details
  Draag details: details maken druk en trekken de aandacht. Maak het dus lekker druk op je bovenlichaam met ruches, knoopjes, franjes, kraaltjes of prints. Alles mag! Je kunt ook een mooie, lange ketting om doen. Deze zorgt ervoor dat niet alle aandacht naar je borsten gaat, maar wordt verspreid over je hele bovenlichaan. 
   
 • A-lijn
  Kies voor een jurkje met een A-lijn: een jurkje met een A-lijn zal meer evenwicht geven aan je figuur. Hierdoor lijken je borsten minder klein.
   
 • Robuuste stoffen
  Draag stevige en glanzende stoffen: stoffen die stug en stevig zijn, of stoffen die juist glanzen geven optisch meer volume aan je lichaam. Je borsten zullen dan dus ook groter lijken!
   
 • Groffe breisels
  Houd je van breisels, ga dan voor een grofgebreid vest of jurk. Beter dan een fijn breisel voor een optisch vollere borstpartij. Heb je wel wat vollere armen? Kijk dan of je een item kan vinden dat daar juist fijner gebreid is, maar bijvoorbeeld een groffe kabel op het lichaam heeft. 
   
 • Borstzakjes 
  Kies voor blouses, truitjes en jurkjes met borstzakjes. Misschien voelt het ongemakkelijk op het eerste gezicht, maar je zult zien dat je zo heel simpel een maatje extra hebt.  
   
 • Kleur, kleur, kleur
  Experimenteer met kleur! Daar waar vollere vrouwen zichzelf pompeus voelen in kleuren als rood, geel of groen, kan jij je lekker uitleven. Een mooie top of jurk in een knalkleur met bijvoorbeeld een statement necklace erop, daar kom jij prima mee weg! 
   
 • De juiste beha
  Koop een goede BH: een kleine borstpartij kun je met gemak een extra cupmaatje geven met behulp van een goede BH. Ga voor push-up of padding, maar hou het wel beperkt en zorg er vooral ook voor dat je niet zoveel pusht dat het er onnatuurlijk en geforceerd uitziet.

 

DON’TS VOOR KLEINE BORSTEN