Superspannend, binnenkort ga je daten met die te coole kerel. Enerzijds kan je niet wachten tot het zover is, maar aan de andere kant heb je last van zoveel dilemma's en zenuwen, dat je er zelfs nog over denkt om maar af te zeggen. Want stel je voor: hij is toch helemaal niet je type, je draagt hetzelfde jurkje als zijn ex die je toevallig tegen het lijf loopt, je struikelt over je eigen voeten, je zegt domme dingen of glimlacht breeduit met mintblaadjes uit je cocktail tussen je tanden... Arghhh! Toch gaan hoor, want wie weet is hij the next best thing in je leven. Als je onderstaande tips volgt hoef je je over je outfit ook geen moment druk te maken. 

Draag niet teveel accessoires
Natuurlijk, je sieraden bepalen voor een groot deel jouw persoonlijke stijl en prince charming moet je nemen zoals je bent. Maar aan de andere kant, al die accessoires leiden ook alleen maar af van waar het eigenlijk om gaat: jullie kennismaking. Houd het dus subtiel en kies eerder voor een enkel statement piece dan dat je jezelf volhangt met allerlei bling bling. Ook helemaal hip: fijne, kleine sieraden. Kies voor een subtiel kettinkje of een verfijnd armbandje. Stijlvol en toch niet overdone! Voor de tas geldt ook: houd het bescheiden. Je kleding, bijvoorbeeld een jurkje, zegt eigenlijk al genoeg. 

Ga voor subtiele glamour
Of het nou een extra glansje op de wang is, een jurk of blouse met een opvallende strik of knoop, of mooie, stijlvolle hakken: mannen houden van vrouwen die hun best doen en een beetje glamour is precies waar ze voor vallen. Dus laat zien dat je je best hebt gedaan, zonder te overdrijven. 

Kies comfortabele schoenen
Ook al zie je in de etalage het perfecte paar 'first date pumps' staan, don't take them! Zal je altijd zien dat jullie na een gezellige borrelavond nog een romantische wandeling gaan maken. Of dat het plan van samen wat eten uitmondt in een tripje te voet of op de fiets naar zijn huis. En jij kan alleen maar denken aan je pijnlijke voeten. Precies, dat is een absolute ramp. Daarom: wat schoenpoets over je pumps en ze zien eruit als nieuw. Weet hij veel! Overigens, comfy shoes betekent niet per definitie sneakers, flipflops of ballerina's. Ga altijd voor vrouwelijk! Je hebt vast wel een paar heels dat je niet vervloekt. Bouw in het uiterste geval je outfit hieromheen. 
 

Show some skin
Jezelf verbergen, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus pak jezelf niet in in veel laagjes of dikke shawls, maar kies voor een jurkje met een mooie halslijn (laat je sleutelbeen zien!). Ga eerder voor korte of driekwartmouwen in plaats van lange en als je een mooie 7/8 broek hebt met pumps, is dat zeker mooier dan een lange broek met laarzen eroverheen die je hele benen bedekken. Houd het wel smaakvol en voorkom onsubtiele doorschijnkleding of het risico op een opwaaiende rok of jurk. Jij bent een lady en zo wil je behandeld worden... 

 

Niet té strak
Oke, een beetje sexy is leuk, maar té strak is nooit goed! Om te voorkomen dat je maar één blaadje sla naar binnen kunt werken tijdens jullie romantische driegangendiner, is het beter om je kleding wat losser te dragen. Kies bijvoorbeeld voor een losservallend of elastisch jurkje, zodat je je niet de hele avond ongemakkelijk voelt. Ook leuk: een losse blouse op een broek of rokje. Zo geniet je niet alleen van die leuke vent, maar ook van het eten.


Negeer de trends
Hoe je het ook wendt of keert, trends maken het elk seizoen lastig om je helemaal volgens je eigen stijl te kleden. Natuurlijk wil je Mister Right laten zien dat jij fashionable bent, maar dat kan ook subtiel door te kiezen voor een mooie trendkleur, in plaats van de tienertrend van cropped tops. Bovendien, je weet zelf ook dat jij je veel lekkerder voelt in kleding die past bij je persoonlijkheid. Dus don't overdo, kleed je naar je persoonlijkheid en je zal je optimaal zelfverzekerd voelen. Iets wat geen overbodige luxe is tijdens een eerste date.

Bij twijfel: jurkje en hakken
Kun je tot op het laatste moment niet kiezen? Laat dan niets aan het toeval over en ga voor de ultieme datecombi, een mooie jurk met hakken eronder. Waarbij de gouden regel: jurk niet te kort en hakken niet te hoog.

Have a great first date! En heb jij nog meer tips? Deel ze dan vooral hieronder...  
 

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.