Jurkjes voor een buikje zoeken, dat kan lastig zijn als je niet precies weet waar je op moet letten. Wij geven je handige tips die je helpen bij het vinden van jouw perfecte jurk. Je buikje verdwijnt als sneeuw voor de zon en je zult er geweldig uitzien! 

A-lijn jurken
Werkelijk de perfecte oplossing als je een buikje wilt verbergen: jurkjes met een a-lijn. Deze jurken lopen vanuit de schouderlijn breder uit naar beneden, wat ervoor zorgt dat je buikje is verdoezeld. Waak ervoor dat je een a-lijn jurk niet te groot koopt, dan kan hij je juist volumineuzer doen lijken. Hij mag best mooi aangesloten zitten, het hoeft geen tent te zijn!

jurkjes voor buikje                                                   Deze jurk verbergt een buikje door de lichte A-lijn

Laat plooitjes je buikje verbergen 
Ons eigen merk SRNDPTY is razend populair, zeker bij vrouwen die een jurk zoeken die hen een slankere buik geeft. Waarom? We werken op een slimme manier met plooitjes op de buik en in de taille. Die zorgen ervoor dat kleine details verdwijnen en je kan spelen met de stof. Iets wat mooi gedrapeerd is valt slanker en de plooitjes maken bovendien de taille als geheel optisch slanker. Bekijk de SRNDPTY jurkencollectie maar eens voor deze heerlijke jerseyjurkjes. 

jurken voor buikje                                                   Met plooitjes leid je alle aandacht van je buik af... 

Aandacht op de borstpartij leidt af van je buik 
Niet alleen met het silhouet kan je de aandacht van je buikje afleiden. Je kunt er ook voor kiezen om de aandacht bewust naar een andere plek te trekken. Dat doe je met bijvoorbeeld een mooie halslijn of opvallende details op het bovenste deel van je jurkje, bijvoorbeeld in de vorm van een knoop of een corsage. Iedereen zal er direct naar kijken en je buikje valt helemaal niet op.

Speel met de kleuren van je jurkje
Wil je met een jurk je buikje of taille camoufleren, zorg dan dat je hier een neutrale en donkere kleur draagt. Zeker wanneer je een paneldress draagt met bijvoorbeeld verticale vlakken in de lengte, zul je zien dat je optisch een stuk slanker lijkt. Jurkjes waarbij het onderste gedeelte zwart is en alleen het bovendeel gekleurd, zorgen voor hetzelfde effect.  

Draag jurken met soepele materialen
Een jurkje dat strak en stijf om het lichaam zit, zal eerder tekenen dan een jurk bestaande uit een luchtige stof zoals bijvoorbeel chiffon of satijnlook. Wanneer je een jurk voor een buikje zoekt, is het dus verstandig om daar op te letten en iets te kiezen dat niet te stug en strak zit.  

Combineer je jurk met een jasje of vestje
De truc bij het verbergen van een buikje is altijd om ervoor te zorgen dat dit breedste gedeelte van je lichaam niet opvalt. En dat doe je heel slim met een jasje of een vestje. Zorg er altijd voor dat het vest of de jacket niet te lang is, maar net onder de navel valt. En knoop dan slechts een enkele knoop dicht. Precies die knoop op het slankste deel van je lichaam, vermoedelijk net onder de borst. Door de v-vorm die je hiermee maakt, verdwijnt je buikje als sneeuw  voor de zon. Deze truc werkt het beste als je een jasje kiest in een iets donkerdere kleur.  

Shop mooie jurken voor een buikje te verbergen 
Heb je genoeg tips om er stralend uit te zien, jezelf goed te voelen en dus je perfecte jurk te vinden? Goed nieuws: hieronder vind je een collectie jurkjes waarmee je een buik perfect kan verhullen. Maak je keuze, bestel online en je hebt je jurk al de volgende dag in huis. Jij verdient toch een geweldige uitstraling? Precies!