De jurk is je favoriete kledingstuk, maar high heels dragen is niet aan jou besteed: dus hoe draag je een jurkje zonder hakken? Maak je geen enkele zorgen, ook zonder pumps of sleehakken kan je er geweldig uitzien met een jurkje. Zowel in het dagelijks leven, naar je werk of een feestje. Wij zetten de belangrijkste tips voor je op een rij. 

Draag je jurk met laarzen
Het meest voor de hand liggende alternatief als je geen hakken bij je jurk kunt dragen: laarzen. Maar je zal zelf ook ervaren hebben dat niet elke laars te matchen is met een jurk of een rok. Met een aantal vuistregels weet je wel de perfecte laars te kiezen bij je outfit. 
 

 • - Kies voor een slanke laars. Belangrijk is dat deze mooi aansluit op het been en niet van te stug materiaal is. Zorg er vooral voor dat hij bij de enkels en de schacht niet te wijd is. Dat maakt je namelijk minder slank dan je bent. 
 • - Vermijd laarzen in glanzende materialen. Daardoor lijken je benen dikker. 
 • - Kies een laars op enkelhoogte of tot net onder of boven de knie. Kuitlaarzen zijn geen goed idee. Daarmee ontstaat een extra horizontale lijn die je lengte doorbreekt en je er kleiner uit zal laten zien. Zeker wanneer je een jurkje draagt. 
 • - Koop een paar laarzen gemaakt van elastisch materiaal dat helemaal op het been aansluit. Ze zien er als het ware uit als een dikkere panty en houden het been zo slank mogelijk. Bovendien zijn ze helemaal on trend momenteel!  
 • - Ga voor subtiele kleuren zoals donkerbruin, camel en zwart. Je wilt dat alle aandacht straks naar je jurkje gaat en niet naar je laarzen in een knalkleur. Dus daarom: less is more. Ook als het gaat om accenten. Liever niet teveel poespas.  

  jurk zonder hakken 

Combineer je jurk met loafers of ballerina's 
Wanneer je naar een bruiloft of een ander speciaal feest gaat en je wilt een jurk dragen zonder hakken, dan zijn laarzen minder geschikt. Een goed alternatief zijn loafers of ballerina's. In de zomer zijn ballerina's en loafers allebei geschikt, in de winter is een loafertje vaak mooier. Dat heeft met name te maken met het feit dat ballerina's niet altijd even mooi zijn met donkere panty's, terwijl loafers juist wel goed te dragen zijn met een panty eronder. Dit zijn onze belangrijkste tips: 

 • - Kies in de winter voor een loafer in combinatie met panty's. In de zomer hebben ballerina's de voorkeur en draag je ook makkelijk een loafertje met blote benen. Kijk altijd goed naar de zool. Vermijd materiaal als rubber, spekzolen of zolen met heel veel profiel.  
 • - Kies kleur op kleur, zeker wanneer je kortere benen hebt. Wanneer je je schoen in een contrasterende kleur kiest, verbreek je namelijk de kleurlijn en lijk je korter. En aangezien je al geen hakken draagt onder je jurk, wil je dat waarschijnlijk voorkomen. Is het hoogzomer, dan ga je dus voor nudes. In de winter kies je een kleur die past bij je pant  
 • - Je hebt ballerina's zonder hakje, dus met een compleet platte zool. Dit staat niet echt vrouwelijk en maakt je lichaam korter. Kies dus altijd voor een hakje, al is hij maar een halve centimeter hoog. Het staat gewoon mooier en slanker. 
 • - Let ook op de neus van je loafer of ballerina. Een ronde neus maakt minder slank dan een puntig toelopende neus. 

  jurk zonder hakken 

Geef je look een volwassen uitstraling
Misschien denk je dat alles staat of valt bij het kiezen van de juiste schoen als je geen hakken onder je jurk wilt dragen. Dat is zeker niet het geval. De keuze van je outfit zelf bepaalt ook of het dragen van een jurk zonder hakken kan. Vermijd de volgende dingen bij het dragen van je jurkje en je zult zien dat het echt geen probleem is om zonder hakken te verschijnen:
 
 • - Kies geen jurkjes met een te uitlopend rokgedeelte. Dat ziet er zonder hakken al snel veel te meisjesachtig of romantisch uit. Zo'n zwierig rokje is over het algemeen alleen weggelegd voor vrouwen met de ideale maten.  
 • Kies een jurkjeslengte boven de knie of op de knie. Wanneer je jurk te lang is, ziet dat er moe uit en zal je ook korter lijken. 
 • - Vermijd kleine en romantische prints. Die laten je echt kleiner lijken en ook meisjesachtig. Omdat je geen hakken draagt, is die combinatie snel too much en lijk je eerder een kostschoolmeisje dan een verleidelijke vrouw. 
 • - Vermijd pompeuze, stugge stoffen. Die zorgen er namelijk voor dat je al snel voller lijkt dan je eigenlijk bent. Je hebt niet het voordeel van extra centimeters door het dragen van hakken, dus je krijgt met je beperkte lengte extra volume. Kies juist voor soepele en lichte stoffen, die luchtig om je lichaam zitten en je niet onnodig bedekken. 
 • - Creeer verticale lijnen. Die zorgen ervoor dat je langer lijkt dan je bent. Denk aan een jurk in een verticaal streepjespatroon, het dragen van een lange, soepele sjaal of een lange ketting. Ook met langere oorbellen kun je dit effect subtiel creeren. 
 • - Vermijd horizontale lijnen, zeker op bredere delen van het lichaam. Dus dat betekent dat je een riem alleen in de taille draagt en niet op de heupen. Kies liever niet voor een jurkje dat qua kleur of materiaal is ingedeeld in twee horizontale vlakken.

jurk zonder hakken dragen

Kies de juiste accessoires bij je jurk 
Het is dus de kunst om te kiezen voor volwassen stijlen als je geen hakken kunt dragen onder een jurkje. Niet alleen je jurk mag er volwassen uitzien, het geldt ook voor je accessoires en de manier waarop je je opmaakt en je haar doet.
 
 • - Een cleane, verzorgde make-up ziet er volwassener uit dan veel oogschaduw en lipstick
 • - Wanneer je lang haar hebt, kun je jezelf langer maken. De knot op het hoofd is helemaal hot en helpt je om zo een paar centimeter langer te worden. Je haar vervangt als het ware de pumps of heels die je jammer genoeg niet kunt dragen. 
 • - Zorg voor rust in je accessoires, dus niet teveel tierelantijntjes. Dat heb je helemaal niet nodig! Ook hier verticale lijnen maken, bijvoorbeeld door lange oorbellen te dragen. 
 • - En mocht je dan toch een keer een gelegenheid hebben waar je echt niet uitkomt onder het dragen van een jurk met hakken, draag dan de inlegzooltjes van Lady's Secret. Ze zullen je helpen om in elk geval zonder pijn de avond door te komen. 
 
Hieronder zie je heel veel mooie jurkjes die je perfect kunt dragen zonder hakken als je bovenstaande tips gebruikt.